Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το τατουάζ με τον Σταυρό-Πώς οι Κόπτες αψηφούν τους κινδύνους


copticliterature
Οι Κόπτες είναι ένα έθνος που ορίζεται από περιφρόνηση - ένα έθνος που είναι επίμονο, ισχυρό και θαρραλέο. Κανένα έθνος ίσως δεν έχει υποστεί την καταπίεση, τις διώξεις και τις διακρίσεις, όπως οι Κόπτες στην ιστορία τους· και οι Κόπτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις πιο φρικτές επιθέσεις και κακοποιήσεις από τους μουσουλμάνους της Αιγύπτου, τόσο το λαό όσο και την κυβέρνηση.



Θα περίμενε κανείς ένα λαό που βρίσκεται κάτω από αυτές τις συνθήκες να αποκηρύξει τη θρησκεία τους ή τουλάχιστον να τη κρύψει. Όχι οι Κόπτες! Οι Κόπτες κάνουν τατουάζ στο δεξιό καρπό τους έναν σταυρό ώστε να φαίνεται - και είναι σχολαστικοί όταν  σφραγίζουν τα παιδιά τους με το σταυρό από νεαρή ηλικία. Το μήνυμα που δίνουν οι  Κόπτες με αυτό το σταυρό στον καρπό τους είναι ότι είμαστε Χριστιανοί - δεν αρνούμαστε τον Χριστό ή τον Σταυρό. Δεν φοβόμαστε. Και θα σας αψηφούμε.

Έτσι ζει  ο Χριστιανισμός  στην Αίγυπτο - μέσα από την ισχυρή πίστη, το θάρρος και την αψήφιση.

9 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ειμαι! Δε μου λες κατι η ορθοδοξια δε τα απαγορευει τα τατουαζ. Ακομη και αυτα που εχουν το σημειο του σταυρου. Θυμαμαι οτι και στο Λευιτικο στη Παλαια Διαθηκη ο Προφητης Μωυσης τα απαγορευε τα τατουαζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Κόπτες δεν είναι Ορθόδοξοι.Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Εκκλησία το απαγορεύει ακριβώς.Οι εποχές άλλωστε έχουν αλλάξει.Μπορούμε να πούμε καλύτερα ότι δεν τα βλέπει και πολύ ευνοϊκά.Θεωρούνται τα τατουάζ ως επέμβαση στην εικόνα του Θεού που είναι ο άνθρωπος.Όπως και οι πλαστικές.Βέβαια δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα το θέμα πια(αν ρωτάς εμένα,η μόνη αντίρρηση που έχω είναι η αισθητική).Από την άλλη εφ'όσον ο Χριστός και οι Απόστολοι δεν είχαν τατού ούτε κι εμείς κάνουμε.Είναι πάντως δευτερεύον θέμα.Δεν τηρούμε όλα όσα υπάρχουν στην Π.Δ.

      Διαγραφή
  2. Ναι! Καταλαβα τι θες να πεις! Το θυμαμαι βεβαιως οτι οι κοπτες δεν ειναι ορθοδοξοι. Ωστοσο μου κανει εντυπωση που παντα η προνοια του Θεου ειναι πιο μπροστα απο την επιστημη. η ιατρικη απαγορευει τα τατουαζ για το θεμα προφυλαξης απο λοιμωδεις νοσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως μου κανει και εντυπωση που στο Λευιτικο ο Θεος απαγορευε στους Εβραιους να φανε οστρακοειδη θαλασσινα για να τους προφυλαξει απο την Ηπατιτιδα. Εντυπωσιακο! Δε συμφωνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις κατι αλλο που δεν εχω καταλαβει ποτε. Στον Σαμψων ενω του επιβαλλει με τη καλη εννοια τη νηστεια του Λευιτικου και να μη κοβει τις τριχες του γιατι του επετρεπε να πορνευει. Οταν τον περικυκλωσαν οι φιλισταιοι στη Γαζα ο Σαμψων ηταν στην οικια μιας πορνης και κοιμοταν μαζι της. Μετα σηκωθηκε και γκρεμισε την εισοδο της πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν του το επέτρεπε.Ότι το έκανε δε σημαίνει ότι του το επέτρεπε κάποιος.Η Π.Δ. είναι η εξιστόρηση της συνεχούς προσπάθειας του Θεού να προσεγγίσει τον άνθρωπο και την ανάλογη προσπάθεια του ανθρώπου με όλες τις πτώσεις του.Μόνο έτσι μπορεί να διαβαστεί η Π.Δ.

      Διαγραφή
  5. Καταλαβα! Απλα μου εκανε εντυπωση το οτι ο Θεος δε του αφαιρεσε την υπερφυσικη του δυναμη οταν εκανε αυτη τη πραξη στη Γαζα. Του την αφαιρεσε οταν προδωσε το μυστικο του στη Δαλιδα. Οπως φαινεται τελικα η πορνεια του οντως τον οδηγησε στην ανυπακοη στο Θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αδυναμία του ουσιαστικά ήταν η ροπή του προς την πορνεία.Αποκαλύπτοντας το μυστικό του στη Δαλιδά ουσιαστικά παραδόθηκε στην πορνεία.Με όλα τα επακόλουθα.

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...