Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μυστηριώδης ασθένεια σήμανε συναγερμό στη Λιβερία

Ο φόβος λαβές Λιβεριανοί ως μυστήριο νόσο αξιώσεις 9 ζωές
africanews

Μια μυστηριώδης ασθένεια έχει σκοτώσει εννέα άτομα στη Λιβερία, οδηγώντας τις υγειονομικές αρχές να εκδώσουν κατευθυντήριες γραμμές για τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν όσο συνεχίζεται η  διερεύνηση της ασθένειας.

Το BBC αναφέρει ότι ο Διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος επιβεβαίωσε τους θανάτους και πρόσθεσε ότι άλλα οκτώ άτομα ήταν σε απομόνωση.

Οι αρχές διεξάγουν εξετάσεις σε δείγματα αίματος και άλλα δείγματα των νεκρών ως μέρος των προσπαθειών για να επιβεβαιώσουν εάν σχετίζονται ή όχι οι εξετάσεις  με το θανατηφόρο ιό Έμπολα.



Μερικά συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με αναφορές περιλαμβάνουν: πόνους στην κοιλιά, εμετούς και πονοκεφάλους.

Η Λιβερία πρόσφατα είχε χαρακτηριστεί ως απαλλαγμένη από τον Έμπολα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( ΠΟΥ ). Όταν ο ιός Έμπολα ξέσπασε το 2015 σκότωσε κατ 'εκτίμηση 5.000 άτομα και σχεδόν σταμάτησε τη λειτουργία της χώρας.

Ένα σημείωμα των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε επίσης τους θανάτους με τον παγκόσμιο οργανισμό να προειδοποιεί το σύνολο του προσωπικού του για  τους θανάτους.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η ΠΟΥ κήρυξε τη Λιβερία χωρίς ενεργή μετάδοση του ιού Έμπολα, η τελευταία από τις τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής που βρέθηκαν  στο επίκεντρο του χειρότερου ξεσπάσματος  της νόσου.

Ίχνη του Έμπολα μπορούν να κρυφτούν στο σώμα επιζώντων καιρό αφού έχουν αναρρώσει, αλλά ειδικοί σε θέματα υγείας λένε ότι ο κίνδυνος ο Έμπολα να επανεμφανιστεί και να μεταδοθεί στους άλλους είναι εξαιρετικά χαμηλή. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ένα  μεγάλο στίγμα για τους επιζώντες του ιού στη Δυτική Αφρική.

Η επιδημία σκότωσε περισσότερους από 11.300 ανθρώπους και μόλυνε περίπου 28.600 από το 2013, καθώς σάρωσε τη Γουινέα,τη  Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, σύμφωνα με τα δεδομένα της  ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...