Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Οι Χριστιανοί της Μ.Ανατολής γιόρτασαν την Ανάσταση

Ιρακινές Ασσύριες παρακολουθούν τη λειτουργία του Πάσχα στην εκκλησία  Mar Youssif των  Χαλδαίων στη Βαγδάτη την Κυριακή, 16 του Απρίλη, 2017. Η Χαλδαίικη Εκκλησία είναι μια Ανατολικού Τελετουργικού  εκκλησία που συνδέεται με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. ΑΡ / Hadi Mizban)

aina.org
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (AP) - Οι Χριστιανοί γιόρτασαν το Πάσχα την Κυριακή σε όλη τη Μέση Ανατολή, όπου πολλοί αγωνίζονται να διατηρήσουν τις εμπόλεμες κοινότητές τους εν μέσω  πολέμου, θρησκευτικής βίας και διακρίσεων.
Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρεαν στην Εκκλησία του  Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, χτισμένη στη θέση όπου οι χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε και αναστήθηκε.
Φέτος η γιορτή αυτή γιορτάζεται την ίδια μέρα από τους  Ρωμαιοκαθολικούς και τους Ανατολικούς Ορθόδοξους προσκυνητές. Οι ομολογίες, που με ζήλο φυλάνε τα διαφορετικά τμήματα του ναού, πραγματοποίησαν ξεχωριστές λειτουργίες η μία  μετά την άλλη.
Η εκκλησία βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.Προσκυνητές παρατάσσονται για να θαυμάσουν το Κουβούκλιο, ο θάλαμος που η παράδοση λέει ότι σημαδεύει τον τάφο του Ιησού. Η ελληνική ομάδα αποκατάστασης ολοκλήρωσε πρόσφατα μια ιστορική ανακαίνιση του τόπου.
Το κτίσμα από ασβεστόλιθο και μάρμαρο βρίσκεται στο κέντρο του ναού - ένα κτήριο του 12ου αιώνα, στέκεται στο ερείπια του 4ου αιώνα. Το ιερό χρειαζόταν επειγόντως συντήρηση μετά από χρόνια έκθεσης στο νερό, την υγρασία και τον καπνό των κεριών.
Μια λειτουργία επίσης πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Όχθη στην πόλη της Βηθλεέμ, στην Εκκλησία της Γεννήσεως, το μέρος όπου χριστιανική παράδοση λέει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε.
Οι Κόπτες Χριστιανοί της Αιγύπτου εν τω μεταξύ γιόρτασαν ένα μελαγχολικό Πάσχα μία εβδομάδα μετά την διπλή βομβιστική επίθεση από την ομάδα Ισλαμικό Κράτος που σκότωσε δεκάδες προσκυνητές στις εκκλησίες σε δύο διαφορετικές πόλεις.


Μια Ασσύρια γυναίκα κουνά το κοιμισμένο  παιδί της κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας του Πάσχα στη Qaraqosh,στο Ιράκ, Κυριακή 16 Απρ 2017. Η πόλη έχει αδειάσει  από μαχητές του  ισλαμικού κράτους . Τώρα υπό κυβερνητικό έλεγχο, οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει. ΑΡ / Maya Alleruzzo)
Ο Κόπτης Χριστιανός Πάπας Tawadros ΙΙ χοροστάτησε της Λειτουργίας του Πάσχα αργά το Σάββατο στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο, με αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης παρόντες.
Ο Tawadros είχε νωρίτερα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια του κυρήγματός του της Μεγάλης Παρασκευής,πως, λόγω του πένθους για τα θύματα επίθεσης , οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα θα πρέπει να ακυρωθούν αυτή τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της πρωινής υποδοχής του Πάσχα.
Χριστιανοί προσκυνητές ανάβουν κεριά κατά τη διάρκεια της πομπής του Πάσχα στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου, που παραδοσιακά θεωρείται από πολλούς Χριστιανούς ότι είναι η περιοχή της σταύρωσης και της ταφής του Ιησού Χριστού, στην Ιερουσαλήμ, την Κυριακή, 16 Απρίλη, 2017. Εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα τον εορτασμό της ημέρας, όταν σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση ο Ιησούς αναστήθηκε στην Ιερουσαλήμ. ΑΡ / Sebastian Scheiner)
Την περασμένη Κυριακή, ένας βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε να φτάσει στις μπροστινές σειρές μιας εκκλησίας στην πόλη του Δέλτα του Νείλου,Τάντα πριν  ανατιναχθεί. Στη μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας, ένας άλλος επιτιθέμενος πυροδότησε το γιλέκο αυτοκτονίας του στον ανιχνευτή μετάλλων της πύλης του ναού, αφού σταματήθηκε  από τους φρουρούς.
Η ομάδα ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς.
Ιρακινές Ασσύριες ετοιμάζονται για να παρακολουθήσουν τη Πασχαλινή  Λειτουργία στην Εκκλησία Mar Youssif των Χαλδαίων στη Βαγδάτη τη Κυριακή, 16 του Απρίλη, 2017. Η Εκκλησία  των Χαλδαίων είναι μια Ανατολικού Τελετουργικού εκκλησία που  συνδέεται με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. ΑΡ / Hadi Mizban)
Πολλοί από τους χριστιανούς του Ιράκ που παρακολούθησαν τις γιορτές σε καταυλισμούς για τους εκτοπισμένους μετά την φυγή λόγω του  IS και η συνεχιζόμενη επιχείρηση για την εκδίωξη των μαχητών από τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Μια σειρά από χριστιανικά χωριά γύρω από τη Μοσούλη έχουν επανακαταληφθεί από τους εξτρεμιστές από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ιρακινές δυνάμεις που ξεκίνησαν την επιχείρηση τον Οκτώβριο, αλλά λίγοι κάτοικοι έχουν επιστρέψει.
Ιρακινές Ασσύριες παρακολουθήσουν μάζας του Πάσχα στην εκκλησία Mar Youssif Χαλδαίων στη Βαγδάτη την Κυριακή, 16 του Απρίλη, 2017. Η Χαλδαίικη Εκκλησία είναι μια Ανατολικού Τυπικού εκκλησία που συνδέεται με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. ΑΡ / Hadi Mizban)
Η μικρή χριστιανική μειονότητα του Πακιστάν γιόρτασε το Πάσχα, εν μέσω υψηλής ασφάλειας μετά από τις περσινές γιορτές που αμαυρώθηκαν από μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε περισσότερους από 70 ανθρώπους.
Ο βομβιστής είχε χτυπήσει σε ένα δημόσιο πάρκο στη Λαχόρη, που ήταν γεμάτο με Χριστιανούς, καθώς και μουσουλμάνοι. Την  ευθύνη ανέλαβε μια αποσχισθείσα φατρία των Ταλιμπάν.
Πακιστανοί Χριστιανοί παρακολουθήσουν νωρίς το πρωί μια λειτουργία του Πάσχα στην εκκλησία του Αγίου Πατρικίου στο Καράτσι του Πακιστάν, την Κυριακή, 16η Απριλίου, 2017. Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα, ενθυμούμενοι την ημέρα που πιστεύουν ότι ο Ιησούς αναστήθηκε στην Ιερουσαλήμ πριν από 2.000 χρόνια. ΑΡ / Fareed Khan)
Οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσαν το Σάββατο ότι ματαίωσαν μια «μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» εναντίον των χριστιανών, όταν σκότωσαν έναν μαχητή και έθεσαν υπό κράτηση ένα άλλο στη Λαχόρη ώρες μετά που οι  χριστιανοί γιόρτασαν τη Μεγάλη Παρασκευή.
Η Zubaida Amanat, η οποία έχασε τον 21χρονο γιο της στην βομβιστική επίθεση του περασμένου έτους, είπε ότι η βία είχε μεταμορφώσει αυτό που θα έπρεπε να είναι μια χαρούμενη γιορτή σε ετήσια υπενθύμιση της θλίψης της.
«Θέλω μόνο αυτή η τρομοκρατία να τελειώσει», είπε. «Το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μητέρες που θα περάσουν τον πόνο που πέρασα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...