Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Το Πασχαλινό μήνυμα του Καιρού της Παλαιστίνης(Kairos Palaistine)

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus palestinian

Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη.
Το μήνυμά μας του Πάσχα είναι ένα μήνυμα της νίκης επί του θανάτου, ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, ενάντια σε κάθε απελπισία.
Ο τόπος μας είναι η γη της Ανάστασης για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια χώρα του θανάτου, φυλακών, βασανιστηρίων, κατεδάφισης σπιτιών, ενός λαού υπό κατοχή που ζητά την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του, δύο λαών που  δεν μπορούν να δουν τη σωστή θέση τους στο γη του Θεού.
Ολόκληρη η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο σταυρό, μεταξύ κρατικής τρομοκρατίας από τη μία πλευρά και της τρομοκρατίας στο όνομα της θρησκείας από την άλλη.
Είδαμε τι συνέβη στην Αίγυπτο, σε δύο κοπτικές εκκλησίες, όπου προσκυνητές σφαγιάστηκαν, ενώ γιόρταζαν την Κυριακή των Βαΐων.
Στη Συρία επίσης τα χημικά όπλα πρόσθεσαν θάνατο στο θάνατό της περιοχής. Ποιος το έκανε; Οι εγκληματίες και μόνο ξέρουν ποιος το έκανε.


«ὅτι ἕνεκά σου θανατούμεθα ὅλην τὴν ἡμέραν, ἐλογίσθημεν ὡς πρόβατα σφαγῆς. 24 ἐξεγέρθητι· ἱνατί ὑπνοῖς, Κύριε; ἀνάστηθι καὶ μὴ ἀπώσῃ εἰς τέλος.!;!» ((Ps 43: 22,23).
Ζούμε τη δόξα της Αναστάσεως. Ωστόσο, ρωτάμε: Κύριε ποιος ο  λόγος για τον οποίο υπάρχει τόσο πολύς θάνατος στην περιοχή, όπου ενσαρκώθηκες, όπου έδειξες συμπόνια για το σύνολο της ανθρωπότητας, όπου έδωσες τη ζωή Σου για τη σωτηρία όλης της ανθρωπότητας, και όπου  θριάμβευσες επί του θανάτου και του κακού;
Γιατί η γη μας και η περιοχή μας παραμένουν κάτω από το σημάδι του θανάτου; Ναι, μας προείπες:«Στον κόσμο θα έχετε δυσκολίες \, αλλά να είστε θαρραλέοι, γιατί εγώ νίκησα τον κόσμο» (Ιω 16: 33).
Ο Άγιος Παύλος μας λέει: « Εαν, λοιπόν, ανεστήθητε μαζή με τον Χριστόν, ζητείτε και επιδιώκετε τα άνω, τα εν ουρανοίς, εκεί όπου υπάρχει ο Χριστός, καθήμενος επί θρόνου εις τα δεξιά του Θεού.(Κολ 3: 1).» Κοιτάμε επάνω, στα  υψηλότερα, όπου η δύναμη του Παντοδύναμου είναι πάνω από κάθε εξουσία.Το μήνυμα των  Χριστουγέννων  αντηχεί με το μήνυμα του Πάσχα. Δόξα στον εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη και δόξα, για τους ανθρώπους καλής θέλησης.
Ο θάνατος μας περιβάλλει. Παρ 'όλα αυτά μπορούμε να κοιτάμε προς τα υψηλότερα.
Το φως της Αναστάσεως είναι η δύναμή μας. Το φως των μαρτύρων είναι η δύναμή μας. Στην δύναμη, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη του Θεού, με τη δύναμη της αγάπης μας και την ελπίδα μας, θα παραμείνουμε αρκετά ισχυροί μέχρι την ώρα που το φως, η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η  αγάπη θα επικρατήσουνν στον τόπο μας. 
Ενισχύουμε την ελπίδα στους εαυτούς μας και σε κάθε καρδιά που πλήττεται, ταλαιπωρείται ή ακόμα και απελπίζεται στη γη της Ανάστασης.
Το Πάσχα είναι η γιορτή που σηματοδοτεί το πέρασμα από την υποτέλεια στην ελευθερία, από το θάνατο στη ζωή, από τον πόλεμο στη συμφιλίωση. Αυτό είναι το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα απελευθέρωσης και συμφιλίωσης.Όσοι αγαπούν αυτή τη γη, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, πρέπει να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε την απελευθέρωση και τη συμφιλίωση· απελευθέρωση από τον θάνατο που κατοικεί στις ψυχές, και που συνεχίζει να παράγει θάνατο στην περιοχή μας, και τη συμφιλίωση για να αλλάξουμε το μίσος και τον θάνατο σε αγάπη και ζωή.
Κοιτάμε στα υψηλότερα για να δούμε τη δόξα της Αναστάσεως που πραγματοποιήθηκε εδώ. Η ελευθερία δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η ελευθερία είναι θεμελιωμένη  στη δόξα και την ελπίδα της Αναστάσεως.
Ο Χριστός αναστήθηκε για όλη την ανθρωπότητα, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να ζήσουν τη χαρά της Αναστάσεως παρ 'όλες τις δυσκολίες και την πραγματικότητα του θανάτου. Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη.
Ιερουσαλήμ, 16η Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...