Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ένας Κόπτης της Αιγύπτου γράφει:

Δεν είναι για την προσφορά του συλλυπητήρια

copts-united
Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος θα αρνηθεί να συναντήσει τις οικογένειες των μαρτύρων μέχρι που να ονοματίσει  τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις κατά των Κοπτικών εκκλησιών  την Κυριακή των Βαΐων. Ωστόσο, μπορεί να ονοματίσει τους διοικητές ασφαλείας και τους ανώτερους αξιωματούχους  με την κατηγορία της συνενοχής από αμέλεια. Η αλήθεια είναι ότι οι τρομοκράτες δεν θα τα είχαν ποτέ καταφέρει χωρίς τέτοια αμέλεια και ανικανότητα. Θυμάμαι επίσης εδώ τον ήρωα των αστυνομικών δυνάμεων που έσωσε εκατοντάδες Αιγύπτιους δίνοντας το αίμα του, και συγκεκριμένα ο αξιωματικός Emad Rakaiby.
Δυο ώρες πριν από τις επιθέσεις, αναρωτιόμουν: Γιατί η αστυνομία δεν περιφρουρεί τις κοπτικές εκκλησίες σωστά; Δεν ξέρουν ότι οι τρομοκράτες θεωρούν τις  χριστιανικές γιορτές ως μια εποχή για τις επιθέσεις τους; Η απάντηση στις ερωτήσεις μου ήταν ότι η αστυνομία είναι ανίκανη  ακριβώς όπως το καθεστώς. Εκτιμώ επίσης ότι η επίθεση στην Αλεξάνδρεια θα είχε πετύχει , αν ο Πάπας δεν ήταν στην εκκλησία.


Δεν υπάρχει χώρος για δάκρυα και παράπονα. Οι τραυματίες υποφέρουν, αλλά η αστυνομία απέδειξε ότι θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε με τόση πολύ ανικανότητα. 

Ας κατηγορήσουμε  τον υπουργό εσωτερικών για  αμέλεια και αδυναμία να εμποδίσει την δολοφονία ακριβώς όπως οι διαδηλωτές ζήτησαν να δικαστεί ο Μουμπάρακ. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν τις εκκλησίες δεν κάνουν τη δουλειά τους και οι ηγέτες τους θα πρέπει να κατηγορηθούν για ηλιθιότητα πάνω απ 'όλα. 

Ας συνεχίσουμε να θρηνούμε στις γιορτές μας και μακάρι να δοξάζεται  το υπουργείο Εσωτερικών με τους ανίκανους που παραμένουν στα γραφεία τους, ενώ η Αίγυπτος πενθεί τα παιδιά της. Οι μάρτυρες είναι αναπαυμένοι και οι οικογένειές τους λαμβάνουν συλλυπητήρια, αλλά θα υποφέρουμε  ακόμα καθώς δεν μαθαίνουμε το μάθημα και δεν συνειδητοποιούμε  ότι όλοι οι Αιγύπτιοι έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλείς, ιδιαίτερα κατά την λατρεία. 

Για άλλη μια φορά, χαιρετίζω τις ψυχές των μαρτύρων που θυσίασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους Αιγύπτιους πολίτες , αλλά είναι η εξαίρεση ενός πιο χαλαρού συστήματος. Δυστυχώς, έτσι αντιδρούμε σε τέτοιες κρίσεις, αλλά είμαι ακόμα χαρούμενος για τους μάρτυρες που ησύχασαν από τον πόνο τους και κέρδισαν την βασιλεία των ουρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...