Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος:Τα στρατόπεδα προσφύγουν μοιάζουν με στρατόπεδα συγκέντρωσης

Αυτή η φωτογραφία φυλλάδιο, που στις 20 Απριλίου, 2017 και κυκλοφόρησε από το γραφείο Τύπου του Βατικανού, η Osservatore Romano, δείχνει τον Πάπα Francis (L) στο Βατικανό.  (Via AFP)
Ο Πάπας Φραγκίσκος παρομοίασε τα στρατόπεδα κράτησης που έχουν συσταθεί από τα ευρωπαϊκά κράτη για να κρατήσουν τους πρόσφυγες με στρατόπεδα συγκέντρωσης.
«Τα στρατόπεδα προσφύγων, πολλά από αυτά, είναι συγκέντρωσης [λόγω συνθηκών], λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που έχουν αφεθεί εκεί μέσα ,»δήλωσε  ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια κηρύγματος στη Βασιλική του Αγίου Βαρθολομαίου στη Ρώμη το Σάββατο.
Επέπληξε τα ευρωπαϊκά κράτη για την συλλογική απάθεια προς τα δεινά των προσφύγων με τη σφράγιση των συνόρων της ηπείρου, και συμβούλεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν και να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.
Ο Πάπας ενθάρρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες αντί να επινοήσουν νέους τρόπους για το πώς να ανακόψουν τη ροή τους.


Τον Μάρτιο, ο Πάπας δήλωσε ότι η Ευρώπη είχε ιδρυθεί στη βάση της πολυπολιτισμικότητας.
«Η Ευρώπη βρίσκει νέα ελπίδα, όταν αρνείται να ενδώσει στο φόβο ή να κλειστεί   σε ψευδείς μορφές ασφάλειας. Το αντίθετο μάλιστα, η ιστορία της σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από συναντήσεις με άλλους λαούς και πολιτισμούς· η  δική της είναι, και πάντα ήταν, μια δυναμική και πολυπολιτισμική ταυτότητα,»δήλωσε ο ποντίφικας τότε στην ομιλία του προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) , που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την 50ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης του 1957 , η οποία οδήγησε στο σχηματισμό του μπλοκ.
Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν προορισμό την Ευρώπη με την ελπίδα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, επηρεαζόμενες από την ξενοφοβία ή τους φόβους τρομοκρατικής διείσδυσης, έχουν επιβάλλει αυστηρούς κανονισμούς για την πρόληψη αφίξεων προσφύγων. Ορισμένες χώρες, ιδίως εκείνες που αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους πρόσφυγες εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...