Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η γενοκτονία των Γεζίτι,ένα από τα χειρότερα σύγχρονα εγκλήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για yazidi
aina.org
Ειδικές ομάδες έχουν μέχρι σήμερα βρει συνολικά 31 μαζικούς τάφους Γεζιτών που σκοτώθηκαν από ισλαμιστές μαχητές ,δήλωσε  ο δήμαρχος της Sinjar  στους δημοσιογράφους.

Συνολικά 1.646 άνθρωποι έχουν αποκαλυφθεί και οι ερευνητές αναμένουν να ξεθάψουν άλλους 20 μαζικούς τάφους το ελάχιστο, δήλωσε ο Μahma Xelil.

Η είδηση ​​ήρθε καθώς άλλος ένας ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στο χωριό Hardan, κοντά στη Sinjar.

Ωστόσο, ο Xelil έχει κάνει υπερβολικές εκτιμήσεις στο παρελθόν. Τον Νοέμβριο είπε ότι 4.000 μαχητές Peshmerga είχαν σκοτωθεί σε μάχες, ενώ το Δεκέμβριο το ποσοστό αυτό αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε 1.600.



Μια έρευνα του AP το 2016  για μαζικούς τάφους υπολόγισε ότι έως 15.000 άνθρωποι είχαν θαφτεί σε 72 μαζικούς τάφους από μαχητές του ΙΚ.

Χιλιάδες Γεζιτών δολοφονήθηκαν όταν μαχητές πήραν τον έλεγχο της περιοχής Sinjar διότι πίστευαν ότι η  θρησκεία τους προωθεί τη λατρεία του διαβόλου.

Χιλιάδες γυναίκες και παιδιά Γεζιτών σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν σε σεξουαλική δουλεία και έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους μαχητές.

Η διεθνής δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Amal Clooney κάλεσε τον ΟΗΕ να εξετάσει τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για εγκλήματα πολέμου, καλώντας την αντιμετώπιση των Γεζιτών «ένα από τα χειρότερα εγκλήματα της γενιάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...