Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία Αρμενίων,Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Τούρκους


aina.org
(AINA) - Η πόλη του Glendale, ένα προάστιο του Λος Άντζελες,στην Καλιφόρνια, φιλοξένησε την  ανάμνηση των γεγονότων σχετικά με την τουρκική γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων στον Πρώτο  Παγκόσμιο Πόλεμο.Το  Glendale είναι πατρίδα μεγάλου αρμενικού πληθυσμού, καθώς και πληθυσμού Ασσυρίων.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν διαλέξεις, αναγνώσεις ποίησης, παραστάσεις και αγρυπνία υπό το φως των κεριών και τις   παρακολούθησε ένα μεγάλο ακροατήριο Αρμενίων, Ασσυρίων, των Ελλήνων και άλλων ενδιαφερομένων. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και οι  Rebert Αβετισιάν, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις Ηνωμένες Πολιτείες,  κ Sabri Άτμαν, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για  Γενοκτονία των Ασσυρίων  , Paula Devine, Δήμαρχος της πόλης του Glendale, Ara Najarian, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Glendale  και Ara Aharonian,μέλος της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου του Glendale για την Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας.

Η τουρκική γενοκτονία των χριστιανών κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, το 1915-1918, στοίχισε τη ζωή 750.000 Ασσυρίων (75%), 1,5 εκατομμύριο Αρμένιων, και 1 εκατομμύριο Ελλήνων του Πόντου. Η Τουρκία αρνείται τη γενοκτονία και υποστηρίζει ότι τα θύματα ήταν θύματα του πολέμου.

Ο κ Άτμαν έδωσε μια ιστορική άποψη της Γενοκτονίας των Ασσυρίων , και εξήγησε τι συνέβη στους Ασσύριους, στο Van, το Tur Abdin, το Diyarbekir,την Ούρμια και πολλά άλλα μέρη στην Τουρκία και το Ιράν. . Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς που κάθεστε εδώ τώρα, έχετε παιδιά.Θα ήθελα να σας κάνω μια απλή ερώτηση:. Φανταστείτε ο γιος σας ή η κόρη σας σκοτώθηκε και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Πόσοι από εσάς θα μπορούσαν να ησυχάσουν και να ξεχάσουν ό, τι συνέβη; Αυτό είναι που συνέβη το 1915 με τους Ασσύριους, τους Αρμένιους και τους Έλληνες. Οι Τούρκοι δεν σκότωσαν μόνο ένα άτομο, αλλά σκότωσαν πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, και εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι και να αρνούνται αυτό που έκαναν.»
AINA)
Μια δεύτερη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 23 Απριλίου στο Montebello,της Καλιφόρνια. Ο κ Άτμαν θα είναι ένας από τους ομιλητές μαζί με την Αμερικανίδα Γερουσιαστή Linda Sanchez, τον  γερουσιαστή της Καλιφόρνια  Anthony Portantino, και τον Δημ. Σύμβουλο του Λος Άντζελες Paul Krekorrian, καθώς και  την Fethiye Cetin, Δικηγόρο για τους Τούρκου Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, που δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Θα είναι μια μεγάλη διακοινοτική επέτειος της Γενοκτονίας Αρμενίων,Ελλήνων και Ασσυρίων.

AINA)
AINA)
AINA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...