Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τα πρώτα χρόνια του Ισραήλ μέσα από φωτογραφίες


Ο πολωνικής καταγωγής Εβραιο-Αμερικανός φωτογράφος David Seymour (ή Chim) ερωτεύτηκε το Ισραήλ το 1950, συλλαμβάνοντας με τη φωτογραφική μηχανή του καθημερινές στιγμές των πρώτων χρόνων της χώρας.

  •  
Ο Chim έγινε διάσημος για τις φωτογραφίες του από το ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και τις φωτογραφίες που πήρε από ορφανά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε μια μεγάλη συμπάθεια για το Ισραήλ, και σε κάποιο σημείο σκέφτηκε ακόμα και να μετακομίσει στο Ισραήλ και να ιδρύσει ένα περιοδικό φωτογραφίας.

Τελ Αβίβ 1952 Ημέρα της Ανεξαρτησίας παρέλαση (Φωτογραφία: David Seymour)
Τελ Αβίβ 1952 Ημέρα της Ανεξαρτησίας,παρέλαση (Φωτογραφία: David Seymour)


Ένα αυτοσχέδιο Χουπά από το 1952, που πραγματοποιήθηκε από δίκρανα και τουφέκια (Φωτογραφία: David Seymour)
Ένα αυτοσχέδιο Χουπά από το 1952, που έγινε από δίκρανα και τουφέκια (Φωτογραφία: David Seymour)
Μια μαύρισμα άνθρωπος γεώτρηση στα σπηλαιώδη ορυχεία της Θαμνά, όπου τα θρυλικά ορυχεία του βασιλιά Σολομώντα θεωρούνταν.  Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε στο περιοδικό Life το 1952 (Φωτογραφία: David Seymour)
Ένας μαυρισμένος άντρας σε γεώτρηση στα σπηλαιώδη ορυχεία της Θαμνά, όπου πιστεύεται ότι υπήρχαν τα θρυλικά ορυχεία του βασιλιά Σολομώντα . Η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε στο περιοδικό Life το 1952 (Φωτογραφία: David Seymour)

Στο τέλος, όμως, δεν κατάφερε να εκπληρώσει αυτό το όνειρο. Το 1956, ενώ κατέγραφε την κρίση του Σουέζ,ο Chim σκοτώθηκε από αιγυπτιακά πυρά κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής ομήρων στο Σινά.

Νταβίντ Μπεν Γκουριόν με τα παιδιά, το 1953, πυροβόλησε ημέρες αφότου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και σχεδιάζει να μετεγκατασταθούν σε Sde Boker (Φωτογραφία: David Seymour)
Ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν με  παιδιά, το 1953, τραβηγμένη ημέρες αφότου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και ότι σχεδίαζε να μετεγκατασταθεί στο Sde Boker (Φωτογραφία: David Seymour)

Ένα μικρό κορίτσι κρεμάει τα ρούχα κάτω από το σύμβολο σήμανσης των συνόρων μεταξύ Ανατολής και Δύσης Ιερουσαλήμ, 1954 (Φωτογραφία: David Seymour)
Ένα μικρό κορίτσι κρεμάει τα ρούχα κάτω από το σύμβολο σήμανσης των συνόρων μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ιερουσαλήμ, 1954 (Φωτογραφία: David Seymour)

φημισμένο Πάρκο Ανεξαρτησίας του Τελ Αβίβ, το 1952, φιλοξενεί μία ομάδα αερόμπικ (Φωτογραφία: David Seymour)
Το φημισμένο Πάρκο Ανεξαρτησίας του Τελ Αβίβ, το 1952, φιλοξενεί μία ομάδα αερόμπικ (Φωτογραφία: David Seymour)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...