Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Προχωρά η συνεργασία Κύπρου-Αιγύπτου

Σίσι Αίγυπτος συζητά περιφερειακές εξελίξεις με τον υπουργό κυπριακής άμυνας

copts-united
O Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel-Fattah El-Sisi συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη στο Κάιρο, όπου συζήτησαν τη στρατιωτική συνεργασία και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία. 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας Sedki Sobhi, ο οποίος είχε και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον ομόλογό του αργότερα.


Ο Φωκαΐδης, ο οποίος επισκέπτεται την Αίγυπτο μαζί με μια αντιπροσωπεία του κυπριακού  υπουργείου Άμυνας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των δύο θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων κατά εκκλησιών  στην Αίγυπτο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Την Κυριακή, δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας έπληξαν τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια, σκοτώνοντας 46 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες στην πιο θανατηφόρα επίθεση σε Κόπτες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. 

Πέρυσι, οι Sobhi και Φωκαΐδης υπέγραψαν κοινή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση της κρίσης των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...