Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Το δράμα των Κοπτών της Αιγύπτου και οι εκκωφαντική σιωπή των "υπερασπιστών " των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

View image on Twitter

Για άλλη μια αφορά οι Κόπτες της Αιγύπτου έγιναν στόχος δολοφονικής επίθεσης.Λίγους μήνες μετά τη βομβιστική επίθεση στον καθεδρικό του Καΐρου και λίγο καιρό μετά τον μαζικό εκτοπισμό Κοπτών από τις εστίες τους,εξαιτίας επιθέσεων του ΙΚ, στην Αρίς άλλες δυο βομβιστικές επιθέσεις σήμερα κόστισαν τις ζωές πάνω από 40 Κοπτών Χριστιανών.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι μοναδικά φαινόμενα.Είναι πιο "εντυπωσιακά" λόγω του αριθμού των νεκρών και τράβηξαν,επιτέλους,την προσοχή ελληνικών και δυτικών ΜΜΕ.Πολύ συχνά υπάρχουν δολοφονίες Κοπτών,βιασμοί,απαγωγές κοριτσιών και γυναικών.Πρόσφατα μουσουλμάνοι Αιγύπτιοι επιτέθηκαν σε Κόπτες επειδή ένας νεαρός μουσουλμάνος ισχυρίστηκε,χωρίς καμία απόδειξη, ότι είχε παντρευτεί ανήλικη Κόπτισσα και ήθελε να την πάρει μαζί του έστω με τη βία.Αυτά είναι σχεδόν καθημερινά φαινόμενα.Ειδικά οι Παρασκευές,μετά την μουσουλμανική προσευχή,είναι εξαιρετικά δύσκολες μέρες για τους Κόπτες καθώς πολλές φορές στα τζαμιά οι μουλάδες φανατίζουν τους πιστούς εναντίον τους.



Η Δύση,κατά την προσφιλή της συνήθεια ,επιδεικνύει απίστευτη αδιαφορία για τους χριστιανούς της Ανατολής.Όπως δεν ειπώθηκε κουβέντα για αυτά που τραβάνε οι Χριστιανοί της Συρίας από τις "μετριοπαθείς αντιπολιτευτικές δυνάμεις",ή για την εξόντωση των Χριστιανών του Ιράκ από το ΙΚ,έτσι δεν ακούγεται δυτικό κιχ για τους Κόπτες.Στην Ελλάδα ειδικά,όλοι αυτοί οι υποκριτές που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα με πάθος,ειδικά οι αριστερών αποχρώσεων,δεν έχουν ψελλίσει μισή κουβέντα για τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον των Κοπτών.

Οι Κόπτες,είναι απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων και αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.Ανήκουν στις λεγόμενες προχαλκηδόνιες ή αντιχαλκηδόνιες εκκλησίες,σε αυτούς που εμείς λέμε Μονοφυσίτες.Ο μοναχισμός-ασκητισμός παίζει σπουδαίο ρόλο στην εκκλησιαστική ζωή τους,έχουν μακρές περιόδους νηστείας,ενώ ο Πατριάρχης για να εκλεγεί πρέπει να έχει περάσει κάποια χρόνια ως ασκητής σε κάποιο σπήλαιο της ερήμου.

Ελπίζω ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον,τόσο οι Χριστιανοί της Δύσης,οι Ορθόδοξοι αλλά και οι ειλικρινείς αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ασχοληθούν με τους Κόπτες και το παρατεταμένο δράμα τους και θα πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν επιτέλους δράση για την προστασία τους.

6 σχόλια:

  1. Σιγά μην ασχοληθούν, πολύ δύσκολα, δεν κολλάει στα σχήματά τους. Το πρόβλημα και το ενδιαφέρον των "δικαιωματοκρατιστών" είναι κυρίως ο εαυτός τους, ο απέραντος υπερτέλειος και υπερευαίσθητος υπερεαυτός τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι, το ενδιαφέρον των δικαιωματικρατιστων, αυτήν την περίοδο, περιστρέφεται γύρω από το πολυαγαπημένο τους Ισλαμ,το οποιο τυγχάνει να είναι η θρησκεία των λαθρομεταν.., ουπς, συγγνώμη, των "προσφυγών". Απόδειξη τούτου, ο καημός τους μετά από κάθε μεμετικη νταλικοτσαρκα, μην τυχόν και γιγαντωθει η.. ακροδεξιά. Αριστεροί, θα.. θρεψετε-όπως είπε προχθες και το χαϊβάνι-ο, τι σπειρατε τοσες δεκαετίες. Payback Time (ναι, ξέρω, "δεν είναι αυτή η αριστερά", ένας άλλος κοσμος είναι εφικτός κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι η ευρωπαϊκά αριστερά(τα ανάλογα του ΣΥΡΙΖΑ) έχει μεγάλη ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς.
      Και αυτό το πράγμα μετά από κάθε επίθεση ο καημός τους να είναι να μην "κατηγορηθεί το Ισλάμ καταντά αηδία.Προφανώς και δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι παλαβοί που ζώνονται εκρηκτικά ή πέφτουν στον κόσμο μες νταλίκες αλλά υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη θρησκεία.Και πρέπει κάποια στιγμή να το δουν σοβαρά το θέμα γιατί ξεφεύγει.

      Διαγραφή
    2. Η διαφορά μεταξύ ενός μουσουλμάνου και ενός τζιχαντιστή είναι η ίδια ακριβώς διαφορά μεταξύ ενός που λέει ότι δεν αγαπά τα ζωά και ενός που βάζει φόλες.

      Διαγραφή
    3. Οι τζιχαντιστές όμως προέρχονται από τον ισλαμικό κόσμο.Δεν έχει σημασία πόσο διαστρέφουν τη θρησκεία τους.Σημασία έχει ότι βγαίνουν από εκεί.Αυτό είναι θέμα που θα λυθεί μόνο ενδοϊσλαμικά.Όχι απ'έξω.Οι απ'έξω μπορούμε μόνο να στηρίζουμε τις προσπάθειες των πραγματικά μετριοπαθών.
      Ούτε με επεμβάσεις ούτε με απελάσεις λύνονται αυτά τα θέματα.

      Διαγραφή

Νοσταλγία...

  Φωτογραφία από τις παλιές καλές εποχές. Τότε που οι καλοί κύριοι έδιναν τα παπούτσια τους στα ξυπόλητα και νηστικά παιδάκια να τους τα γυα...