Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θα κάνουν πορεία ειρήνης στην Πεδιάδα της Νινευή

Σχετική εικόνα
aina.org
Αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Ιράκ, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι θα περπατήσουν για 140 χιλιόμετρα στην Πεδιάδα  της Νινευή στο όνομα της ειρήνης και του τέλους της βίας σε μια κάποτε  ως επί το πλείστον χριστιανική περιοχή.

Η πορεία ειρήνης υποστηρίζεται από το  Πατριαρχείο Χαλδαίων , το οποίο κήρυξε το 2017 ως «Έτος Ειρήνης».

Η πορεία ξεκίνησε στο Ankawa, ένα προάστιο της πόλης Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ, όταν οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στην λειτουργία της  Κυριακής των Βαΐων . Η πορεία θα συνεχιστεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα τελειώσει στη Qaradosh, κοντά στα ερείπια των πόλεων των Ασσυρίων  Nimrud και Νινευή, περίπου 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Μοσούλης.



Η Πεδιάδα της Νινευή είναι γεμάτη με αρχαίους, θρησκευτικούς χώρους. Όταν η περιοχή καταλήφθηκε από το λεγόμενο ισλαμικό κράτος τρομοκρατών το καλοκαίρι του 2014,τα  ιστορικά αρχιτεκτονικά και αρχαιολογικά ερείπια, συμπεριλαμβανομένου του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO Hatra, καταστράφηκαν. Μέρος της επικράτειας απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από τις ιρακινές δυνάμεις. Ωστόσο, πολλές πόλεις και χωριά που ανακαταλήφθηκαν,εγκαταλείφθηκαν από τους Χριστιανούς .

Υπολογίζεται ότι περίπου 100 άτομα από το Ιράκ και άλλες χώρες αναμένεται να περπατήσουν μέσα από αυτά τα ιστορικά εδάφη.

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα προσεύχονται για την αναγέννηση αυτών των εγκαταλελειμμένων πόλεων, καθώς και για την ειρήνη και την θέληση να ξεπεραστούν όλες οι μορφές βίας.

Η πορεία έχει ως στόχο να σπείρει τους σπόρους για μια νέα αρχή  επούλωσης για έναν πληθυσμό που σπαράσσεται από συγκρούσεις και  βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νοσταλγία...

  Φωτογραφία από τις παλιές καλές εποχές. Τότε που οι καλοί κύριοι έδιναν τα παπούτσια τους στα ξυπόλητα και νηστικά παιδάκια να τους τα γυα...