Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Χωρίς αποτέλεσμα οι συζητήσεις Αμπχαζίας-Γεωργίας στη Γενεύη

Delegation of Republic of Abkhazia. Photo by Dmitry Stateinov for the Caucasian Knot.
Στις 28 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες στον 43ο γύρο των συζητήσεων στη Γενεύη απέτυχαν να εγκρίνουν τo ψήφισμα για τη μη χρήση βίας στην Υπερκαυκασία. Η μορφή των συζητήσεων στη Γενεύη ήταν αρχικά ακατάλληλη για τη σύναψη συμφωνίας για τη μη χρήση βίας. Η γνώμη αυτή εκφράστηκε από ειδικούς που έδωσαν συνέντευξη στο « Caucasian Knot ».
"Η γεωργιανή πλευρά πιστεύει ότι η Αμπχαζία έχει καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα και δεν έχει υπόσταση. Έτσι, η Γεωργία δεν σκοπεύει να υπογράψει τίποτα μαζί μας", δήλωσε ο Βιτσάσελαβ Τσιρίμπα , Πρόεδρος του Ιδρύματος Εμπειρογνωμόνων "Akhipshymra" και πρώην ΥΠΕΞ της Αμπχαζίας.

Παραδέχεται ότι αυτές οι «συνομιλίες έδιναν ελάχιστες ελπίδες» για την εμφάνιση «τουλάχιστον κάποιας κοινής δήλωσης για τη μη χρήση βίας από τη γεωργιανή πλευρά». Ωστόσο, η Γεωργία δεν θέλει να κάνει το παραμικρό βήμα για την επίλυση του προβλήματος, πιστεύει ο Vyacheslav Chirikba.
Η Irina Agrba , ιστορικός και πρόεδρος της ΜΚΟ «Γυναίκες στην Πολιτική», πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις που έγιναν δεν ήταν η πλέον ευνοϊκή «στιγμή» για τις συζητήσεις της Γενεύης για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Νότιο Καύκασο.
"Η συγκατάθεση της Γεωργίας για τη μη χρήση της δύναμης είναι θεμελιωδώς σημαντική και βασικός παράγοντας, ωστόσο η Γεωργία εμμένει στη δυτική πολιτική και δεν ενεργεί ανεξάρτητα." Η σημερινή πλευρά της Γεωργίας δεν είναι έτοιμη για ένα τόσο σημαντικό και θετικό βήμα " Δήλωσε η Agrba στον ανταποκριτή του " Καυκάσιου Κόμβου ".
"Εάν η προοπτική υπογραφής ενός εγγράφου σχετικά με τη μη χρήση βίας αγνοείται εντελώς, τότε νομίζω ότι η πλατφόρμα της Γενεύης θα χάσει το νόημά της", πιστεύει η Irina Agrba.

Source: http://www.eng.kavkaz-uzel.eu/articles/42782/
© Caucasian Knot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...