Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Με αυξημένη αστυνομική παρουσία η Πασχαλινή Θ.Λειτουργία στο Kizlyar

Parishioners attend  Kizlyar church service. Photo by the Caucasian Knot correspondent

kavkaz-uzel

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής λειτουργίας του Πάσχα, ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούσαν την είσοδο στην εκκλησία Kizlyar, όπου τον Φεβρουάριο σκοτώθηκαν ενορίτες. Η επίθεση συσπείρωσε την ορθόδοξη κοινότητα, χωρίς να επηρεαστούν οι διαθρησκευτικές σχέσεις, σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το «Caucasian Knot» ανέφερε ότι στις 18 Φεβρουαρίου ένας άνθρωπος άνοιξε πυρ κοντά στην εκκλησία στο Kizlyar. Τέσσερις γυναίκες πέθαναν επιτόπου, άλλη μια  πέθανε στο νοσοκομείο. Επίσης δύο άνδρες της αστυνομίας και δύο γυναίκες νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση. Σε μια γυναίκα έπρεπε να της ακρωτηριάσουν το χέρι .


Πολύ πριν από την λειτουργία του Πάσχα, όλες οι προσβάσεις στην Εκκλησία του  Αγίου Γεωργίου του  Τροπαιοφόρου στο Kizlyar μπλοκαρίστηκαν και κινητά αστυνομικά φυλάκια αναπτύχθηκαν στους πλησιέστερους δρόμους.

Η προστασία της εκκλησίας ενισχύθηκε για τον εορτασμό του Πάσχα. Στις συνήθεις μέρες, δύο αστυνομικοί είναι σε υπηρεσία στην εκκλησία, δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς, που φυλάσσουν την εκκλησία, στον ανταποκριτή του «Caucasian Knot».

Σύμφωνα με τον πατέρα Παύλο, επικεφαλής της Εκκλησίας, μετά το περιστατικό στις 18 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των επισκεπτών της εκκλησίας αυξήθηκε, καθώς η τραγωδία συσπείρωσε την Ορθόδοξη κοινότητα του Kizlyar.

"Ακόμη και εκείνοι που δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ την εκκλησία πριν έρχονται εδώ, οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι το κακό δεν έχει ούτε εθνικότητα ούτε θρησκεία και αυτό που συνέβη δεν μπορούσε να συσχετιστεί με κάποιο έθνος ή με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία", τόνισε ο πατέρας Παύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...