Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Melkam Fasika:Οι Αιθίοπες γιόρτασαν το Πάσχα


Με την ευκαιρία του Φασίκα, του Αιθιοπικού Πάσχα, οι θρησκευτικοί ηγέτες ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν ειρηνικοί και να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, ανέφερε η φιλικά διακείμενη προς την κυβέρνηση  FANA Broadcasting Corporate.

Το FBC ανέφερε μηνύματα από τους Abune Mathias, Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας Tewahedo της Αιθιοπίας. Βέρχαν Ογίους, καθολικός καρδινάλιο, τον πάστορα Tsadiku Abdo, πρόεδρος της Ένωσης των Ευαγγελικών Εκκλησιών της Αιθιοπίας και άλλων, οι οποίοι έθιξαν τα ζητήματα της ειρήνης, της αδελφοσύνης, της ενότητας και της ανάπτυξης.

Χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί σε ολόκληρη τη χώρα γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα (8 Απριλίου), η ιδιαίτερη γιορτή τους πέφτει από μια εβδομάδα έως δύο εβδομάδες μετά από εκείνη της Δυτικής Εκκλησίας, αν και μερικές φορές συμπίπτουν.

Η Αιθιοπία ακολουθεί το ανατολικό ορθόδοξο ημερολόγιο και για το λόγο αυτό έχει διαφορετικό σύστημα χρονολόγησης και συχνά γιορτάζει τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος ξεχωριστά από εκείνα του ευρέως χρησιμοποιούμενου Γρηγοριανού ημερολογίου.


Ethiopians celebrate Fasika, Orthodox Easter, amid calls for peace
Το Φασίκα(Πάσχα) ακολουθεί οκτώ εβδομάδες νηστείας από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Την παραμονή του Πάσχα, οι Αιθίοπες Χριστιανοί συμμετέχουν σε μια εκκλησιαστική λειτουργία διάρκειας κάποιων ωρών που τελειώνει γύρω στις 3 π.μ., μετά την οποία σπάνε τη νηστεία και γιορτάζουν τον αναστημένο Χριστό.

Οι Αιθίοπες στην πλατφόρμα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και οι ευχόμενοι χρησιμοποιούν το "Melcam Fasika" για να εκφράσουν ευχές και να μοιραστούν αναμνήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...