Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τραυματίες σε επεισόδια στην Αρμενία

Nikol Pashinyan, the leader of the demonstrators, was wounded in the clashes but came back to the rally. Yerevan, April 16, 2018. Photo by Tigran Petrosyan for the "Caucasian Knot"

kavkaz-uzel

Σαράντα διαδηλωτές και έξι αστυνομικοί ζήτησα ιατρική βοήθεια  μετά από συγκρούσεις στο Ερεβάν.

Σήμερα, οι διαδηλωτές κατά του διορισμού του Serzh Sargsyan ως πρωθυπουργού έκλεισαν πολλούς δρόμους στο Ερεβάν και έπειτα έσπασαν την αστυνομική κορδέλα. Οι άνδρες τηςαστυνομίας χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και απειλούσαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα.

Ο Νικολ Πασινιάν, βουλευτής και ηγέτης του Κόμματος «Πολιτικής Συμφωνίας», τραυματίστηκε στην περιοχή των ματιών του, αλλά δήλωσε ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται».


Ο διορισμός του πρώην Προέδρου Serzh Sargsyan στη θέση του Πρωθυπουργού προκάλεσε διαμαρτυρίες, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη συνταγματική μεταρρύθμιση, ο αρχηγός της κυβέρνησης (πρωθυπουργός), που θα εκλεγεί από το κοινοβούλιο στις 17 Απριλίου, θα γίνει στην πραγματικότητα αρχηγός της Αρμενίας .

Ο κ. Pashinyan πιστεύει ότι τραυματίστηκε "από το κύμα των χειροβομβίδων κρότου -λάμψης". Τόνισε ότι αυτά τα ειδικά μέσα "είναι πολύ επικίνδυνα, παρ'όλα αυτά οι αστυνομικοί τις χρησιμοποιούν ενάντια σε ειρηνικούς πολίτες".

"Είμαι βέβαιος ότι την 1η Μαρτίου 2008, όταν διάλησαν τη διαδήλωση, αυτές οι χειροβομβίδες σκότωσαν ανθρώπους", είπε.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες στο Ερεβάν ξεκίνησαν μετά τις προεδρικές εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2008, όταν εκλέχτηκε πρόεδρος ο Serzh Sargsyan. Οι υποστηρικτές του Levon Ter-Petrosyan διαφώνησαν με τα αποτελέσματα των εκλογών και στις 20 Φεβρουαρίου άρχισαν τις συγκεντρώσεις τους. Έγιναν συγκρούσεις με την αστυνομία την 1η και 2α Μαρτίου 2008, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης. Ως αποτέλεσμα, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 250 άλλοι τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...