Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Οι Μυροφόρες

Σχετική εικόνα

Στις γυναίκες που ακολούθησαν τον Χριστό καθ'όλη τη διάρκεια της επίγειας διδασκαλίας Του είναι αφιερωμένη η σημερινή Κυριακή.Στις Μυροφόρες.

Όπως μας λέει η ευαγγελική περικοπή που διαβάσαμε,τρεις γυναίκες,η Μαρία η Μαγδαληνή,η Μαρία η μητέρα του Ιακώβου και η Σαλώμη αγόρασαν αρώματα και πήγαν να αλείψουν το σώμα του Ιησού,να του προσφέρουν δηλαδή τις νεκρικές τελετές.



Ας το σκεφτούμε αυτό.Τρεις γυναίκες,σε μια εποχή που πολύ λίγα δικαιώματα είχαν,πήγαν να αλείψουν το σώμα του νεκρού δασκάλου τους,που τον μισούσε εκείνη τη χρονική στιγμή,σχεδόν όλη η Ιερουσαλήμ.Εβραίοι και Ρωμαίοι.Αυτό όμως δεν τις πτόησε.Γιατί αγαπούσαν πραγματικά τον Χριστό κι ενώ δεν είχαν ιδέα για το ότι είχε αναστηθεί πήγαν να δείξουν την έμπρακτη αγάπη τους.Χωρίς πολλά λόγια,χωρίς εντυπωσιακές πομπές.

Τα πομπώδη κηρύγματα,τα πλούσια κείμενα,οι εντυπωσιακές ακολουθίες δεν αξίζουν όσο μια απλή,ταπεινή πράξη αγάπης που μας ξεβολεύει,μας κουράζει,μας θέτει ακόμα και σε κίνδυνο,ενώ δεν μας προσφέρει για αντάλλαγμα κανενός είδους δόξας ή αναγνώρισης από τον κόσμο.Αγάπης που θυσιάζεται αλλά αναγνωρίζεται από τον Θεό.

Και φυσικά το να ασκήσουμε μια τέτοια θυσιαστική αγάπη είναι δύσκολο.Είναι ένας βράχος σαν αυτόν που ασφάλιζε τον τάφο του Ιησού.Είναι πραγματικά πέρα από τις δυνάμεις μας να τον μετακινήσουμε.Αν όμως αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο και να καταβάλλουμε τέτοιο κόπο,θα δούμε ότι τον βράχο τον  έχει ήδη απομακρύνει ο ίδιος ο Χριστός.Και όπως οι Μυροφόρες γινόμαστε μάρτυρες της Ανάστασής Του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...