Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Θρησκεία του κράτους;

Αποτέλεσμα εικόνας για christian martyrs painting

Ο Χριστιανισμός εκφυλίστηκε από το γεγονός ότι είναι μια θρησκεία της εξουσίας,μια θρησκεία του κράτους και εκ του ότι η Εκκλησία δελεάστηκε από τη μάχαιρα του Καίσαρος.Στο παρελθόν τη χρησιμοποίησε ακόμη και εναντίον εκείνων των οποίων η πίστη δεν ήταν σύμφωνη με τους κρατούντες.Γι'αυτό στη συνείδηση πολλών ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι η θρησκεία του σταυρού,γιατί προσκολλήθηκε στο άρμα του διώκτη και όχι του διωκόμενου.


Ο Χριστιανισμός προβλήθηκε από πολλούς ανθρώπους σαν ένα εξαγιασμός των εθνικών εθίμων,χωρίς την ανάγκη φωτισμού και πραγματικής μεταμορφώσεως.Αλλά ήρθε η ώρα, που ο Χριστιανισμός θα πάρει ξανά τη θέση του διωκόμενου και θα κληθούν οι χριστιανοί να επιδείξουν μεγαλύτερο ηρωισμό,αγάπη καθαρτική,ακεραιότητα και ευσυνειδησία στην ομολογία της πίστεώς τους.Η ώρα ήρθε,που οι χριστιανοί θα πάψουν να αποτελούν εμπόδιο στην πορεία του Χριστιανισμού.

Ν.Μπερντιάεφ,Για την αξία του Χριστιανισμού...,εκδ.Αποστολική Διακονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...