Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

26 αιώνες αδελφοσύνης Γεωργιανών και Εβραίων

Georgia-Jewish 26-century-old relationship to be recognized as intangible cultural heritage
interpressnews

Πολλά περισσότερα συμβαίνουν στη Γεωργία από την απουσία αντισημιτισμού - όπως  η τεράστια αγάπη μεταξύ των δύο εθνών - είπε ο Πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στο Εβραϊκό Μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με την αναγνώριση του καθεστώτος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην 26 αιώνων σχέση Γεωργίας-Εβραίων.

«Αυτή η μέρα είναι πολύ σημαντική για όλους τους Γεωργιανούς και τους Εβραίους, καθώς γιορτάζουμε το μοναδικό φαινόμενο της αναγνώρισης της 26 αιώνων Γεωργιανο-εβραϊκής αδελφότητας και φιλίας ως μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.


Είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μας ότι οι Εβραίοι ήρθαν  στη Γεωργία πριν από 26 αιώνες και στη συνέχεια δημιουργήσαμε την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά. Όταν λέμε ότι δεν υπήρξε αντισημιτισμός στη Γεωργία, θα έλεγα ότι συμβαίνουν πολλά περισσότερα από την απουσία αντισημιτισμού - αυτό είναι η τεράστια αγάπη μεταξύ των δύο εθνών ", ανέφερε ο Κβιρικασβίλι.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η Γεωργία έχει ήδη απευθυνθεί στην UNESCO για διεθνή αναγνώριση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...