Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Οι Αρμένιοι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας



armenpress.am

YEREVAN, 24 Απριλίου, ARMENPRESS. Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Armen Sarkissian, ο Πρόεδρος της  Artsakh Bako Sahakyan, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Karen Karapetyan, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ara Babloyan, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας στο Μνημείο  Tsitsernakaberd στις 24 Απριλίου, αναφέρει το Armenpress.

Η Αγιότητά του Garegin II, ο Ανώτατος Πατριάρχης και  Καθολικός όλων των Αρμενίων, έκανε προσευχή στην Αιώνια Φλόγα. Οι αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη 1,5 εκατομμυρίων θυμάτων με ενός λεπτού σιγή.



Η γενοκτονία των Αρμενίων που διαπράχθηκε από την οθωμανική κυβέρνηση έχει τεκμηριωθεί, αναγνωριστεί και επιβεβαιωθεί από εκθέσεις, νόμους, ψηφίσματα και αποφάσεις διαφόρων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Υπάρχουν πολυάριθμα έγγραφα που χαρακτηρίζουν τις σφαγές του αρμενικού λαού ως προγραμματισμένη και εκτενώς υλοποιηθείσα πράξη γενοκτονίας. Οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ορισμένες επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, το κοινοβούλιο του MERCOSUR και άλλοι αναγνώρισαν την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων: η Ουρουγουάη είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1965. Οι ακόλουθες χώρες έχουν καταδικάσει και αναγνωρίσει  τη σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία βασισμένες στο διεθνές δίκαιο: Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Σουηδία Ρωσία, Πολωνία, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβακία, Κύπρος, Λίβανος, Ουρουγουάη, Αργεντινή (2 νόμοι, 5 ψηφίσματα), Βενεζουέλα, Παραγουάη, Χιλή, Βολιβία, Καναδάς, Βατικανό, Αυστρία, , 48 πολιτείες της Αμερικής.

Η Ολλανδία ενέκρινε ψήφισμα που επιβεβαιώνει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στις 22 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με την οποία ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας πρέπει να επισκέπτεται την Αρμενία ανά πενταετία για να συμμετάσχει στα αναμνηστικά γεγονότα της Γενοκτονίας. Ο πρώτος αξιωματούχος , υφυπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Menno Snel φέτος, παρευρίσκεται στις επιμνημόσυνες  εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...