Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Πρώτη Ανάσταση

Σχετική εικόνα
πίνακας του Herschel Pollard

Ο Χριστός βρίσκεται από χθες στο Τάφο και ανάμεσα στους μαθητές επικρατεί σιωπή και απογοήτευση.Μια τέτοια σιωπή και απογοήτευση δοκιμάζουμε πολλές φορές στη ζωή μας όταν υπό το βάρος των προβλημάτων και της στενοχώριας αισθανόμαστε πως ο Χριστός είναι απών.Αισθανόμαστε τόσο μόνοι όσο και οι μαθητές Του μετά την ταφή του Κυρίου.

Όμως οι γυναίκες της σημερινής ευαγγελικής  περικοπής δεν απογοητεύονται.Ετοιμάζονται,παίρνουν μύρο και πηγαίνουν στον τάφο του Κυρίου τους.Και είναι οι πρώτες που μαθαίνουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.


Έτσι κι εμείς,σε τέτοιες στιγμές ας μην απογοητευόμαστε.Ας ετοιμάσουμε το μύρο της προσευχής μας και να το προσφέρουμε στον Κύριο.Ας διαλύσουμε την ομίχλη που δημιουργείται από τους φόβους μας και τις στενοχώριες μας όσο και από τις προσπάθειες των σημερινών πάσης φύσεως Φαρισαίων να συσκοτίσουν την Ανάσταση και την παρουσία του Χριστού στη ζωή μας.Ας αναγγείλουμε στον κόσμο,χαμηλόφωνα αρχικά και με μεγαλύτερη ένταση απόψε το βράδυ ότι,Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...