Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Ο Ντεμιρτάς αρνείται διασυνδέσεις με το ΡΚΚ

Women display an image of Selahattin Demirtas during Newroz celebrations in Istanbul last month. Photo: Ozan Kose/AFP

ΕΡΜΠΙΛ, Περιφέρεια Κουρδιστάν - Ο Σελαχάτιν Ντεμιρτάς αρνήθηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι έχει λάβει εντολές από το ΡΚΚ.

"Μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της πολιτικής μου ζωής, δεν έλαβα ποτέ εντολή από κανέναν διευθυντή ή μέλος του ΡΚΚ. Ακόμη και αν ερχόταν , δεν θα τη δεχόμουν. Όλοι με γνωρίζουν από αυτή την άποψη. Δεν είμαστε τόσο αδύναμοι και πονηροί, όπως μας παρουσιάζει η κυβέρνηση ", δήλωσε ο Ντεμιρτάς.

Ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού  Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας (HDP) εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη σε συνέχεια πολλών διαδικασιών εναντίον του, που απορρέουν σε μεγάλο βαθμό από υποτιθέμενους δεσμούς με το PKK, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση.



Το δικαστήριο είχε ενώπιον του 17.771 σελίδες που περιγράφουν 31 διαδικασίες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Rudaw Shawkat Harki στην Άγκυρα.

Ο Ντεμιρτάς ρώτησε σαρκαστικά τον δικαστή αν έχει διαβάσει το πλήρες κείμενο και δήλωσε ότι θα χρειαζόταν περισσότερα από πέντε χρόνια για να το διαβάσει στη φυλακή.

Δέκα από τους δικαστές που βοήθησαν στην προετοιμασία της υπόθεσης βρίσκονται τώρα στη φυλακή για συνδέσεις με το κίνημα Gulen.

Ο Ντεμιρτάς καταδίκασε τη διαδικασία ως «ενέδρα» από το κίνημα Gulen που η Άγκυρα θεωρεί μια τρομοκρατική ομάδα που ήταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

"Η σύνοψη των διαδικασιών είναι μια πλεκτάνη και μια ενέδρα ... Σήμερα το δικαστήριό σας [με] δικάζει με βάση τη πλεκτάνη της FETO", δήλωσε ο Ντεμιρτάς, χρησιμοποιώντας το τουρκικό ακρωνύμιο για την ομάδα.

Ρώτησε γιατί οι κατηγορίες εναντίον του δεν έχουν απορριφθεί όπως συνέβη σε άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον Gulen.

Μόνο 50 άτομα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δίκη, εκτός από τα μέλη της οικογένειας του Ντεμιρτάς, τους συμπροέδρους του HDP και τους βουλευτές. Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σεζκίν Τανρίκουλου, παρακολούθησε επίσης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν για άλλες δύο ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...