Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Χριστός Ανέστη!

Σχετική εικόνα

Η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι πια γεγονός.Εδώ και λίγη ώρα το διαλάλησε η Εκκλησία με τις ψαλμωδίες,με τις καμπάνες της,με τις ευχές που αντάλλαξαν οι πιστοί,με τη Θεία Λειτουργία.

Ο Χριστός αναστήθηκε και διέλυσε την εξουσία του διαβόλου και του θανάτου.Με την Ανάστασή του απελευθέρωσε όλους τους ανθρώπους από την εποχή του Αδάμ εώς και σήμερα.

Πολλές φορές,προσερχόμενοι στην Εκκλησία βρίσκουμε σκληρότητα και κακία.Βρίσκουμε κληρικούς να ομοιάζουν με τους Φαρισαίους περισσότερο παρά με τους μαθητές του Χριστού,ενώ βρίσκουμε πιστούς που πιο εύκολα λένε το "σταύρωσον αυτόν" παρά το "Χριστός Ανέστη".Ρίχνουμε εμείς οι ίδιοι,τα μέλη της Εκκλησίας,του σώματος του Χριστού,έτσι,ένα παχύ στρώμα σκόνης στην Ανάσταση του Κυρίου.

Ο Χριστός όμως είναι το Φως που δε σβήνει ποτέ.Που καμία σκόνη δεν μπορεί να καλύψει.Που μας καλεί όλους,ανεξαρτήτως πόσο επιτυχημένα ή όχι καταφέρνουμε να Τον ακολουθήσουμε.Ανεξαρτήτως του πνευματικού επιπέδου στο οποίο βρισκόμαστε.Άλλωστε και οι μαθητές Του τον εγκατέλειψαν όλοι πλην ενός.


Ο Χριστός όμως,όπως ακούσαμε και στο λόγο του Ιωάννη του Χρυσοστόμου μας καλεί όλους.Ανάβει σε όλους μας μια φλόγα και περιμένει να εξελιχθεί σε πυρκαγιά που θα πυρπολήσει τα πάθη μας και θα μας καθαρίσει.

Ο Χριστός ανατρέπει την τάξη του νόμου.Μας καλεί όλους στη γιορτή Του.Θέλει όλοι μας να γιορτάσουμε τον θρίαμβό Του επί του κακού και του θανάτου που εισήλθαν λαθραία στη ζωή μας.Θέλει ο κάθε άνθρωπος,ενάρετος ή αμαρτωλός να φωνάξει δυνατά:Χριστός Ανέστη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...