Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η Σουαζιλάνδη άλλαξε όνομα

Swaziland now eSwatini: King renames Africa's last absolute monarchy
africanews

Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Mswati ΙΙΙ έχει αλλάξει το όνομα της χώρας σε Βασίλειο του eSwatini, τουίταρε ένας δημοσιογράφος του BBC.

Ο μονάρχης φέρεται να έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της διπλής γιορτής στη χώρα της Νότιας Αφρικής. Το πρώτο ορόσημο είναι τα 50α γενέθλιά του και τα 50 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.


Το βασίλειο της Σουαζιλάνδης - επίσημα Eswatini - είναι γνωστό ότι είναι μία από τις τελευταίες απόλυτες μοναρχίες του κόσμου. Ο βασιλιάς που ήταν υπεύθυνος για 32 χρόνια ανέλαβε στην ηλικία των 18 ετών.

Κυβερνά με διάταγμα τους υπηκόους του. Ο βασιλιάς Mswati III προεδρεύει της ετήσιας τελετής Reed Dance κατά τη διάρκεια της οποίας επιλέγει μια νέα νύφη. Ο βασιλιάς σήμερα έχει πάνω από δώδεκα συζύγους.

Ο Mswati εδώ και χρόνια βρισκόταν στο σταυροδρόμι μεταξύ του να κυβερνά ως παραδοσιακός μονάρχης ή του εκσυγχρονισμού του βασιλείου του μέσω της πολυκομματικής δημοκρατίας.

Οι ομάδες δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Freedom House, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα τον κατηγόρησαν για πολιτικές που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Τον Αύγουστο του 2004, η Βρετανική εφημερίδα Daily Mirror τον ονόμασε ως έναν από τους 10 χειρότερους δικτάτορες του κόσμου σε μια λίστα με επικεφαλής τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας και της Μυανμάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...