Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Για του Αγίου Γεωργίου

Σχετική εικόνα

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος τιμάται σήμερα από την Εκκλησία μας.Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπητούς αγίους,αν κρίνουμε και από το πόσο συχνά δίνεται το όνομά του στους Χριστιανούς ενώ τιμάται ακόμα και από τους μουσουλμάνους.

Οι μάρτυρες,όπως ο Άγιος Γεώργιος, ακολούθησαν τις δυο εντολές που μας παρέδωσε ο Χριστός.Αγάπησαν τον Θεό και τους ανθρώπους.Και αγάπησαν με αγάπη αγνή,ανιδιοτελή,ολοκληρωτική.Και ο κόσμος τους αντάμειψε όπως ανταμοίβει πάντα τέτοιους ανθρώπους,ανθρώπους του Θεού.Τους κυνήγησε,τους φυλάκισε και τέλος τους σκότωσε.Αυτή είναι η μοίρα όλων αυτών των αγίων,από τις πρώτες μέρες της χριστιανικής Εκκλησίας ως και σήμερα(γιατί υπάρχουν και σήμερα μάρτυρες).Τιμωρούνται για το ασυγχώρητο,για τον κόσμο,έγκλημά τους.Τιμωρούνται γιατί αγάπησαν πολύ.


Η Εκκλησία από το αίμα τους ποτίστηκε και γιγαντώθηκε.Στο αίμα τους ρίζωσε και μεγάλωσε.Σήμερα ο εναγκαλισμός μας με την εξουσία τα κάνει όλα αυτά να φαίνονται μακρινές ιστορίες.Η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας με τις τελετές συνοδεία φιλαρμονικών και παρουσία οπωσδήποτε πάσης φύσεως πολιτικών προσώπων δημιουργεί ένα στρώμα σκόνης που καλύπτει την ορμή και τη ζέση των αγίων μαρτύρων.

Κι όμως αυτή η ζέση υπάρχει.Σε κάθε προσευχή για τους πονεμένους,σε κάθε χέρι που απλώνουμε στους αδύναμους,σε κάθε μικρό ποσό που δίνουμε σε κάποιον που το έχει ανάγκη,όποτε συμπαραστεκόμαστε στους δυστυχισμένους.Εκεί συναντάμε τον Χριστό,εκεί γινόμαστε ένα με τους αγίους,εκεί ξεθάβουμε το κοιμισμένο,πολλές φορές,αληθινό πνεύμα της Εκκλησίας.

Αυτό ζήτησε από εμάς ο Ιησούς.Και όσο κι αν αντιμετωπίσουμε διαφόρων ειδών δυσκολίες και αναποδιές να θυμόμαστε ότι αυτή είναι η μαρτυρία που δίνουμε για τον Χριστό μαζί με το Άγιο Πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...