Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Μισός αιώνας από τη δολοφονία του Μ.Λ.Κινγκ


africanews

Μισό αιώνα μετά τον θάνατο του Αιδ. Martin Luther King Jr., οι διάσημοι τον θυμούνται και εκφράζονται για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη φυλετική ισότητα τις δεκαετίες μετά τη δολοφονία του.

"Το γεγονός ότι περπατώ αυτό το χαλί πρωταγωνιστώντας σε μια ταινία, αυτό είναι ο αντίκτυπος που είχε στη ζωή μου", δήλωσε ο υποψήφιος για Oscar ηθοποιός Taraji P. Henson.

"Έχει σημειωθεί πρόοδος. Η ανθρωπότητα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική από μόνη της. Η ανθρωπότητα κινείται προς τα εμπρός και κάπως αυτοσυγκρατείται λίγο. Υποθέτω ότι έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να προχωράμε ", δήλωσε η ηθοποιός Φύλισια Ρασάντ.



Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και  μουσικός Nick Cannon παρέθεσε τον ίδιο τον Κινγκ.

"Το είπε καλύτερα: έχουμε φτάσει μακρυά, αλλά πραγματικά, έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα. Και, ξέρετε, νομίζω ότι είναι μία τιμή. Θέλω να πω ότι είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα που άγγιξαν ποτέ αυτόν τον πλανήτη για τόσους και διαφορετικούς λόγους. Ακριβώς όπως η ικανότητά του να επικοινωνεί με όλη την γιγαντιαία του καρδιά. Αλλά, τελικά, ίσως να είναι μόνο η σύνδεσή του. Και νιώθω σαν αυτό, ξέρετε, αυτό να είναι αισθητό ακόμα και σήμερα ", είπε ο Κανόν.

Για την παραγωγό και μητέρα της Beyonce, Tina Knowles "Τι σημαίνει ο Martin Luther King για μένα; Λοιπόν είναι ο ήρωάς μας. Είναι ένας από τους σπουδαίους μας ήρωες. Απλά ένας καταπληκτικός άνθρωπος και μια μεγάλη κληρονομιά. "

Βαπτιστής πάστορας και ακτιβιστής των δικαιωμάτων των πολιτών, ο Κινγκ εργάστηκε για να τερματίσει τον νομικό διαχωρισμό των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έδωσε τη διάσημη ομιλία του "I Have a Dream" τον Μάρτιο του Αυγούστου 1963 στην Ουάσιγκτον και κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1964 στην ηλικία των 35 ετών - ο νεαρότερος που έλαβε το βραβείο.

Ο Κινγκ, 39 ετών, πυροβολήθηκε στο μπαλκόνι του Motel Lorraine στο Μέμφις στις 4 Απριλίου 1968.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...