Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus at the pool of bethesda painting

Ο παράλυτος της σημερινής περικοπής,προσπαθούσε για 38 χρόνια να μπει μέσα στο νερό της κολυμβήθρας της Βηθεσδά για να θεραπευτεί.Και τόσο καιρό δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να τον βοηθήσει.Και όχι μόνο αυτό.Αλλά όταν ο Χριστός τον θεράπευσε,ημέρα Σάββατο,και του είπε "πάρε το κρεβάτι σου και περπάτα" ,όσοι είδαν τη θαυματουργική θεραπεία του,τι έκαναν;Τον έψεξαν που μέρα αργίας κουβαλούσε το κρεβάτι στην πλάτη του.

Αλλά κι εμείς σήμερα δεν είμαστε καλύτεροι.Ερχόμαστε στην εκκλησία,κάνουμε σταυρούς,μετάνοιες,ανάβουμε κεριά και μετά πάμε σπίτια μας χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα για εμάς.Χωρίς να έχουμε ενδιαφερθεί για τον αγώνα που κάνει αυτός ή αυτή που κάθεται δίπλα μας.Εκτός κι αν πρόκειται να κουτσομπολέψουμε.Τότε φουντώνει το "ενδιαφέρον" μας για τον πλησίον.Αν δε δούμε κάποιον να προκόβει και να εργάζεται στα πνευματικά τότε ψάχνουμε κάποιο ελάττωμα να του προσάψουμε. Βασιζόμενοι,φυσικά, πάντα στους κανόνες και στα λόγια των αγίων.Και όλα αυτά ενώ λίγη ώρα πριν είπαμε όλοι μαζί "αγαπήσωμεν αλλήλους".


Η Θεία Λειτουργία,όλη η ουσία της πίστης και της λατρείας μας,δεν τελειώνει στις 10 το πρωί της Κυριακής.Τότε αρχίζει.Γιατί τότε πρέπει να την μεταφέρουμε εκτός των ορίων του ναού.Στο ευρύτερο περιβάλλον μας.Ακόμα και σε αυτούς που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να παρευρεθούν.Να τους μεταφέρουμε το μήνυμα,με το παράδειγμά μας,ότι ο Χριστός είναι εδώ,δίπλα μας,μας θεραπεύει από τη μεγαλύτερη αρρώστια,την αμαρτία και κάνει αυτά που μας βαραίνουν  να ζυγίζουν όσο και τα πούπουλα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληγή στην ανθρωπότητα από την αποκλειστική απασχόληση με τον εαυτό μας και την αδιαφορία για τον διπλανό μας.Ειδικά όταν αυτά κρύβονται πίσω από θρησκευτικούς τύπους και μανδύες.Αυτή την πληγή θεραπεύει σήμερα ο Χριστός.Ας δεχτούμε τη θεραπεία Του απλώνοντας το χέρι στον διπλανό μας ώστε να γίνουμε κι εμείς υγιείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...