Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Το ssireum θα ονομαστεί αϋλο πολιτιστικό στοιχείο της Ν. Κορέας


koreatimes

Από τον Kwon Mee-yoo

Το "Ssireum", η παραδοσιακή κορεατική πάλη, θα χαρακτηριστεί άυλο πολιτιστικό στοιχείο.

Η Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CHA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μετά από συζήτηση της επιτροπής για τα άυλα πολιτιστικά στοιχεία, το παραδοσιακό άθλημα της Κορέας θα γίνει εθνική άυλη πολιτιστική περιουσία.

Το Ssireum είναι ένας τύπος κορεατικής πολεμικής τέχνης που επικεντρώνεται στις λαβές. Κάθε διαγωνιζόμενος φορά μια ζώνη που ονομάζεται "satba" και οι αντίπαλοι κλειδώνουν στις ζώνες του άλλου. Αυτός που φέρνει οποιοδήποτε μέρος του σώματος του αντιπάλου πάνω από το γόνατο στο έδαφος κερδίζει τον αγώνα.

Η ιστορία της κορεατικής λαϊκής πάλης χρονολογείται από την εποχή των Τριών Βασιλείων (57 π.Χ.-668) όπως περιγράφεται σε τοιχογραφία από το βασίλειο Goguryeo.


Η CHA δήλωσε ότι η ιστορία του ssireum μεταδόθηκε σε έγγραφα, πίνακες ζωγραφικής και άλλα αντικείμενα από την αρχαία Κορέα έως τη σύγχρονη εποχή και οι κανόνες και οι τεχνικές είναι μοναδικές για την κορεατική πολεμική τέχνη, κάτι που υποστηρίζει την αξία της ως άυλο πολιτιστικό στοιχείο.

Δεδομένου ότι το ssireum εξαπλώθηκε και πέτυχε παγκοσμίως από ολόκληρο το έθνος, κανένας συγκεκριμένος κάτοχος ή οργάνωση της τεχνικής δεν θα αναγνωριστεί ακριβώς όπως και με το "Arirang", το λυρικό λαϊκό τραγούδι της Κορέας.

Η ένωση Ssireum της Κορέας υπέβαλε αίτηση εγγραφής του ssireum στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά τον Ιούνιο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...