Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η καθημερινή ζωή των Ινδιάνων το 1900


slpress 

Ο ινδιάνικος πολιτισμός είναι γνωστός για την παράδοσή του και την ιστορία του. Οι ιθαγενείς της Αμερικής κυνηγήθηκαν και παραμερίστηκαν από τις νέες αποικίες των Ευρωπαίων. Ερευνητές της δεκαετίας του 1900 αφιερώθηκαν στην καταγραφή του τρόπου ζωής των αυτόχθονων φυλώ στη Βόρεια Αμερική.

Ειδικότερα, ο Edward Sheriff Curtis παρακολουθούσε επί χρόνια τους αυτόχθονες και το εκτεταμένο έργο του περιλαμβάνει μερικές από τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες από εκείνη την εποχή. Ο Curtis πέρασε πάνω από 20 χρόνια ταξιδεύοντας και τράβηξε πάνω από 40.000 φωτογραφίες. Αυτές απεικόνιζαν τη ζωή των ιθαγενών σε πάνω από 80 φυλές. Επίσης, κατέγραψε τα τραγούδια και τη γλώσσα τους, αλλά και προφορικές ιστορίες και βιογραφίες. Αν και οι μέθοδοί του βρέθηκαν στο στόχαστρο ορισμένων ανθρωπολόγων, το έργο του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλη αυθεντικότητα. Μάλιστα θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες έρευνες για την ζωή των αυτόχθονων φυλών στην Βόρεια Αμερική.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...