Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Άφησε την παντοδυναμία Του

Αποτέλεσμα εικόνας για crucifixion


Από τη στιγμή που ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο περιόρισε την παντοδυναμία Του.Συγκράτησε τη δύναμή Του προς χάρη της ελευθερίας του τελειότερου δημιουργήματός Του.Σεβάστηκε τόσο πολύ αυτή την ελευθερία που δεν εμπόδισε τους ανθρώπους από το να σταυρώσουν τον ίδιο τον Υιό και Λόγο Του,το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας,τον Χριστό.
Μα τι τέλειο δημιούργημα είναι αυτό που σκοτώνει τον ίδιο τον Δημιουργό Του;Κι όμως.Ο άνθρωπος,αυτό το πλάσμα που όταν παρασύρεται από την κακία του φτάνει να διαπράττει τις μεγαλύτερες θηριωδίες,είναι ικανός από τη φύση του για πράξεις απίστευτου μεγαλείου και αυτοθυσίας.



Γι αυτό και ο Θεός έγινε άνθρωπος,έπαθε,σταυρώθηκε και αναστήθηκε.Για να λυτρώσει όλους εμάς από την αμαρτία που σκοτίζει τον νου και μας οδηγεί στην κακία και τον θάνατο.Ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε για να έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στο θεϊκό μεγαλείο  για το οποίο πλαστήκαμε.
Από απόψε και μέχρι την Ανάσταση επικρατεί σιωπή.Μα αυτή η σιωπή είναι που διδάσκει πολλά περισσότερα από όλα τα βιβλία και τις διαλέξεις του κόσμου.Ας την αφουγκραστούμε περιμένοντας να φωνάξουμε με χαρά το Χριστός Ανέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διακόνισσες λοιπόν!

  Φυσικά και η χειροτονία διακόνισσας από τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους "φύλακες της ορθόδοξης παράδοσης"....