Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η επίσκεψη του Δαλάι Λάμα προκαλεί ένταση μεταξύ Κίνας και Ινδίας

Δαλάι Λάμα, Δαλάι Λάμα στο Αρουνάτσαλ Πραντές, Δαλάι Λάμα Tawang, Δαλάι Λάμα μετενσάρκωση, Δαλάι Λάμα Κίνα, την Κίνα Δαλάι Λάμα, Δαλάι Λάμα διάδοχο, την Ινδία ειδήσεις, Indian Express
indianexpress
Ο Δαλάι Λάμα είπε το Σάββατο ότι θα αρχίσει συναντήσεις με ανώτερους λάμα από αυτό το έτος για να συζητήσουν το θέμα της μετενσάρκωσης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θεσμό του Δαλάι Λάμα, είπε, «Το 1969, το άφησα στο λαό να αποφασίσει κατά πόσον ο θεσμός του Δαλάι Λάμα θα πρέπει να συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι λόγω του προβλήματος στο Θιβέτ, το θέμα είναι «πολύ ευαίσθητο". Ο 81χρονος πνευματικός ηγέτης είχε νωρίτερα δηλώσει ότι θα αρχίσουν συζητήσεις για το θέμα μόνο όταν γίνει 90. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο θα συμπεριλάβει  πιστούς από τη Μογγολία στις συζητήσεις του. Ο Δαλάι Λάμα έφτασε στην Tawang την Παρασκευή, αφού η  επίσκεψή του καθυστέρησε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αναμένεται να έχει συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών  με ανώτερους Λάμα στο μοναστήρι Tawang για διάφορα θέματα.



Τόνισε, επίσης, ότι: «Είτε η κινεζική κυβέρνηση το παραδέχεται είτε όχι, υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι Κινέζοι έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν την πραγματικότητα σχετικά με τον Δαλάι Λάμα.»Ο Δαλάι Λάμα είναι κατά της παρέμβασης  της κινεζικής κυβέρνησης στην απόφαση του διαδόχου του. Οι βουδιστές του Θιβέτ πιστεύουν ότι μετά το θάνατό του ο Δαλάι Λάμα, θα  μετενσαρκωθεί ως ένα παιδί που θα επιλεχθεί ως διάδοχός του.
Ο Δαλάι Λάμα το Σάββατο μίλησε επίσης για την διαφιλονικούμενη περιοχή του Θιβέτ. «Έχουμε 1.000 άρθρα που έχουν γραφτεί από τους Κινέζους μελετητές που δείχνουν ότι οι Κινέζοι υποστηρίζουν την προσέγγιση του  μέσου δρόμου », είπε, αναφερόμενος σε μια πολιτική για την επίτευξη αυτονομίας για τους Θιβετιανούς, ενώ θα ζουν μέσα στα πλαίσια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. «Εμείς απλά θέλουμε να προστατεύσουμε τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας», πρόσθεσε.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, απευθυνόμενος στους  ανθρώπους της Tawang, ο Δαλάι Λάμα άφησε  τους ακολούθους του να αποφασίσουν αν θα πρέπει να υπάρχει η θέση του Δαλάι Λάμα μετά από αυτόν, ανέφερε το PTI. Αρνούμενος ότι γνωρίζει  που μπορεί να γεννηθεί  ο διάδοχός του, πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε» επίσης να είναι γυναίκα.
Σε μια διαφορετική νότα, περιέγραψε τον πρωθυπουργό Narendra Μόδι ως «ενεργό» ηγέτη, και υπενθύμισε ότι τον συνάντησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός επικεφαλής του Γκουτζαράτ. Μίλησε επίσης για τον ανώτερο ηγέτη του  BJP, LK Advani, αποκαλώντας τον «σπουδαίο φίλο». Θυμήθηκε ότι έστειλε στον Advani, ο οποίος αρέσκεται στα γλιυκά, σοκολάτες.
Η επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στην Αρουνάτσαλ Πραντές έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση από την Κίνα.Η Κίνα θεωρεί την Αρουνάτσαλ μια αμφισβητούμενη περιοχή και υποστηρίζει ότι  μέρη της πολιτείας  είναι  το νότιο Θιβέτ. Πριν από την επίσκεψή του στην πολιτεία, ο Κινέζος  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Chunying είπε ότι θα προκαλέσει «σοβαρή ζημιά» στις διμερείς σχέσεις με την Ινδία.
«Η Ινδία κατά παράβαση των ανησυχιών της Κίνας που διοργάνωσε πεισματικά την επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στο αμφισβητούμενο μέρος του ανατολικού τμήματος των συνόρων  της Κίνας και της Ινδίας προκαλώντας σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα της Κίνας και τις σχέσεις Κίνας-Ινδίας,» αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων PTI. Η χώρα είπε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της εδαφικής κυριαρχίας της.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Kiren Rijiju απάντησε στις απειλές της Κίνας την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας.

11 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! Χρονια Πολλα και καλη μεγαλη εβδομαδα να δωσει ο Κυριος! ο Νικος ειμαι! Να ρωτησω κατι! Διαβαζα στο βιβλιο ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ οτι ο Δαλαι λαμα ειναι μαγος! Πιστευεις οτι ισχυει κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν λάμα που ασκούν μαγεία.Δεν το κρύβουν άλλωστε.Νομίζω όμως ότι η θέση του Δαλάι Λάμα απαιτεί πιο πολύ πολιτικές ικανότητες παρά μαγικές.

      Διαγραφή
  2. Ναι! Καταλαβα! Παντως μεσα στο βιβλιο ελεγε οτι ενας καρδιναλιος που επισκεφτηκε το Θιβετ οταν ο Γιωργακης απο το θιβετ ηταν 8 χονων συναντησε τον δαλαι-λαμα και αυτος για να τον ευχαριστησει καλεσε τον εωσφορο ο οποιος παρουσιαστηκε με τη μορφη μαυρου γιγαντος και μετα πεσαν ολοι στα γονατα και προσκυνησαν το τρισκαταρατο! Το βιβλιο δεν ελεγε αν ο συγκεκριμενος δαλαι-λαμα ηταν αυτος που ειναι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,δεν το αμφισβητώ.Ασχολούνται με μαγείες εκεί.Και η γερόντισσα Γαβριηλία είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις στην Ινδία.

      Διαγραφή
  3. οταν διαβαζα τα βιβλια του Αρχιμανδριτη Χαραλαμπου Βασιλοπουλου και τις ομιλιες του Πατρος Σαββα Αχιλλεως και οι 2 γεροντες ειδικα ο Πατηρ Σαββας Αχιλλεως ειχαν επιβεβαιωσει το κοσμο οτι πανω στο θιβετ υπαρχει μια κρυσταλλινη πυραμιδα οπου εχει το αρχηγειο του το λευκο αδελφατο. Αυτο βρισκεται και στις ινδιες και στη ερημο τακλα μακαν απο οτι ελεγε ο Αρχιμανδριτης Χαραλαμπος Βασιλοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπες στην ιστοσελιδα της ιερας μητροπολης της Γλυφαδας και δες στα αρθρα της. Θα δεις και εκει τι λενε για τη λευκη αδελφοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαβασε και το βιβλιο του Αρχιμανδριτου Χαραλαμπου Βασιλοπουλου ΟΙ 52 ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑΣ. Εκει θα τα δεις αυτα που σου λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνωμη αλλα βουδιστες ειναι,δεν ειναι μαγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βατζραγιάνα Βουδισμός που είναι ουσιαστικά ο θιβετιανός βουδισμός έχει ενσωματωμένες πολλές μαγικές πρακτικές.Άλλωστε πιστεύουν ότι η μαγεία τους βοηθά να βρουν συντομότερη οδό προς τον φωτισμό.Μην τον μπερδεύεις με τα άλλα δυο μεγάλα παρακλάδια του βουδισμού.Έχει ενσωματώσει πλήρως την προϋπάρχουσα θρησκεία Bon.

      Διαγραφή

Κάποτε στη τράπεζα

  Πίσω, κάπου στο 2002, κάνω πρακτική στη Γενική Τράπεζα στη Λάρισα, στο Β' υποκατάστημα. Ωραίες εποχές ακόμα, δάνεια για ηλίθιους σκοπο...