Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Λέαινα...

Σχετική εικόνα

protothema

Ως «lion mama» αποκαλείται πλέον στη Νότια Αφρική η 56χρονη γυναίκα που έτρεξε μια απόσταση 3χλμ. προκειμένου να σώσει την κόρη της που έπεφτε θύμα ομαδικού βιασμού. Η γυναίκα, μάλιστα, επιτέθηκε με μαχαίρι στους βιαστές της κόρης της σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τους άλλους δύο.


Παρά τις πράξεις της, ωστόσο, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος της καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν υπάρχουν πραγματικές πιθανότητες επιτυχούς δίωξης.

Αντίθετα οι δύο επιζήσαντες βιαστές κατηγορούνται για βιασμό και θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου την ερχόμενη Τετάρτη. 
Την 56χρονη μητέρα ειδοποίησε η 18χρονη ξαδέρφη ενός εκ των βιαστών. Αρχικά η γυναίκα προσπάθησε να ενημερώσει την αστυνομία αλλά όταν κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο, άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και έτρεξε μια απόσταση 3χλμ. προκειμένου να φτάσει στο σπίτι του τρόμου για την κόρη της. Εκεί όταν είδε τους τρεις άνδρες να ασελγούν στο παιδί της, όρμηξε επάνω τους και άρχισε να τους μαχαιρώνει με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να πέσει νεκρός. Στη συνέχεια και ενώ ήταν καλυμμένη με αίματα, άρχισε να παρηγορεί την κόρη της μέχρι να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί, γιατροί και ασθενοφόρο.


Την ίδια ώρα η 18χρονη που ενημέρωσε την μητέρα για το βιασμό της κόρης της προχώρησε σε απόπειρα αυτοκτονίας καθώς η οικογένειά της την κατηγορεί για το θάνατο του βιαστή ξαδέρφου της. 

«Με θλίβει αυτό το γεγονός. Με σκοτώνει πνευματικά. Αυτό το κορίτσι προσπαθούσε να σώσει την κόρη μου και τώρα την κατηγορούν γι' αυτό και την έφτασαν στο σημείο να πιεί χλωρίνη. Ελπίζω να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της. Ελπίζω αυτό να μην είναι το τέλος των ονείρων της» δήλωσε συγκινημένη η 56χρονη μητέρα.

Εντωμεταξύ οι συγχωριανοί της 56χρονης την επαινούν για τις ενέργειές της ευχόμενοι τα όσα έκανε να αποτελέσουν μάθημα για όσους στο μέλλον επιχειρήσουν ξανά μια τέτοια αποτρόπαια πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...