Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κορεάτικη ζωγραφική 1:Ο γέρος που παίζει Kayagum


naenara.com

Αυτός ο πίνακας από τον  Jong Son είναι ένα πορτραίτο, που δείχνει τις δημιουργικές ιδιορρυθμίες του και το εξαιρετικό του ταλέντο.
Ο ήρωας του έργου σταματά να παίζει το  kayagum καθώς αφαιρείται θαυμάζοντας το υπέροχο τοπίο  των όμορφων βουνών και του κρυστάλλινου νερού. Κάθεται κάτω από ένα μεγάλο πεύκο. Πίσω μακριά φαίνεται ένας βραχώδης γκρεμός από τον οποίο πέφτει νερό που διατρέχει τις κοιλάδες που σχηματίζουν ζικ ζακ.


Ο ζωγράφος δίνει μια ζωντανή περιγραφή των βουνών, των βράχων , των δέντρων και του νερού χρησιμοποιώντας κατάλληλα τις σκιές των χρωμάτων,γραμμών και πλευρών όπως ταιριάζει στις αποστάσεις  και στα τοπογραφικά χαρακτηριστικά των αντικειμένων. Μαγεμένο από τον ήχο του  kayagum, ένα ελάφι πίνει νερό από ένα ρυάκι. Μέσα από αυτό ο ζωγράφος φαίνεται να παρουσιάζει ανάγλυφα και να καυχιέται για τα όμορφα βουνά και ποτάμια της πατρίδας του.
Πολλά από τα πορτραίτα του  μεταβιβάζονται ακόμη σήμερα καθώς δίνουν πλούσια συναισθήματα  και διατηρούν υψηλή καλλιτεχνική αξία συνδυάζοντας τον ανθρώπινο βίο και την φυσική ομορφιά σε υψηλή αρμονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...