Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Σομαλία-276 νεκροί



Somalia: Mogadishu blasts death toll rises to 276
africanews

Ο αριθμός των θανάτων από δύο βομβιστικές επιθέσεις, μία από τις οποίες έγινε σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση έξω από το Safari Hotel, στην καρδιά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου στη Σομαλία, έχει ανέλθει σε 276.


Είναι η πιο πολύνεκρη επίθεση στο κράτος του Κέρατος της Αφρικής. Ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Αμπντουλάι Φάρμαζο κήρυξε τρεις μέρες εθνικού πένθους και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.
Η αστυνομία δήλωσε ότι ένα φορτηγό βόμβα εξερράγη έξω από το Safari Hotel στη διασταύρωση K5, η οποία είναι γεμάτη με κυβερνητικά γραφεία, εστιατόρια και περίπτερα, ισοπεδώνοντας κτίρια και πυρπολώντας οχήματα. Μια ξεχωριστή έκρηξη έπληξε την περιοχή της Medina δύο ώρες αργότερα.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, αν και η ισλαμιστική ομάδα al Shabaab έχει πραγματοποιήσει τακτικές επιθέσεις.
Η σύμμαχος της Αλ Κάιντα διεξάγει αγώνα για να ανατρέψει την αδύναμη κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και τους συμμάχους της της Αφρικανικής Ένωσης και να επιβάλει τη δική της αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ.
Συχνά χρησιμοποιούν όπλα, χειροβομβίδες και βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου και άλλες περιοχές που ελέγχονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αν και τα τελευταία χρόνια οι μαχητές έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας που είχαν  υπό τον έλεγχό τους από ειρηνευτικές δυνάμεις και κυβερνητικά στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...