Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Το λάθος της Δύσης στο Κουρδιστάν

-

rudaw.net
Του Άκο Μοχάμεντ
Αυτό που κάνει το Ιράκ αυτές τις μέρες είναι να εξαλείψει την περιοχή του Κουρδιστάν και οι κινήσεις και οι αποφάσεις του κατευθύνονται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η περιφέρεια του Κουρδιστάν και η κυβέρνησή της κατοχυρώνονται στο ιρακινό σύνταγμα το οποίο καθιστά παράνομη την εξάλειψη των τριών αυτόνομων επαρχιών.

Οι επιθέσεις της Hashd al-Shaabi στην περιοχή του Κουρδιστάν με όλα τα είδη βαρέων όπλων έρχονται σε αντίθεση με το σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο οι ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εγχώριες πολιτικές αντιπαλότητες και ο στρατός δεν πρέπει να πολιτικοποιείται. Ο τερματισμός της εθνοτικής και θρησκευτικής ισορροπίας στο στρατό θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητά του την ώρα που τα τεθωρακισμένα και τα  χάμερ κοσμούνται με τη θρησκευτική σημαία μιας συγκεκριμένης θρησκείας.


Όχι μόνο τα θύματά τους, αλλά και οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαρτυρούν ότι αυτές οι δυνάμεις έχουν διαπράξει πράξεις βίας, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστροφή σπιτιών σε θρησκευτική βάση. Πουθενά στον κόσμο μια δύναμη δεν αποκαλείται πατριωτική ενώ εν τω μεταξύ ανατινάζει και θα λεηλατεί τα σπίτια των ανθρώπων βασισμένη σε θρησκευτικές και θρησκευτικές διαφορές.

Ο πρωθυπουργός και το κοινοβούλιο του Ιράκ όχι μόνο  επέλεξαν τη σιωπή για αυτά τα γεγονότα, αλλά αντίθετα επαίνεσαν και χαιρέτησαν αυτές τις δυνάμεις.

Όπου οι δυνάμεις αυτές έχουν φθάσει στο Κουρδιστάν, έχουν ασκήσει απόλυτες πράξεις διακρίσεων. Εισέρχονται και κυριαρχούν σε χώρους με θρησκευτικά πανό.Επίσης σήκωσαν σημαίες όλων των τομέων και παρακλαδιών του μετώπου Hashd al-Shaabi και Turkmani στο Kirkuk. Αλλά η σημαία του Κουρδιστάν, που ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Hashd  Κάριμ Νούρι ονομάζει σύμβολο των Κούρδων, μειώνεται  συστηματικά, προσβάλλεται και απαγορεύεται.

Η περιφέρεια του Κουρδιστάν ήταν η μόνη ελπίδα να διορθωθεί το Ιράκ από το να γίνει    αντισυνταγματικό και να στραφεί προς λάθος δρόμο, αλλά τώρα και ειδικά μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές επιδρομές τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα. Αυτό που γίνεται με τον λαό του Κουρδιστάν θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση του Ιράκ.

Το Ιράκ δεν ζει τις ημέρες του Σαντάμ Χουσεΐν όταν τα πράγματα  εξαρτιόνταν από τις αποφάσεις και τις επιθυμίες ενός ανθρώπου. Το Ιράκ ζει επίσης μια χειρότερη κατάσταση από ό, τι κατά την εισβολή του ISIS. Οι νικητές μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για λανθασμένη υπόθεση, αλλά όταν μια ομάδα ατόμων σε τουρμπάνια θα  βρίσκονται στο τιμόνι, όλοι θα δουν ότι ακόμη και κάποιος όπως ο πρωθυπουργός δεν θα έχει καμία πιθανότητα.

Ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει το σοβαρό στρατηγικό λάθος του όταν θα δει σύντομα ότι το Ιράκ βρίσκεται εντελώς κάτω από τη Χαστ αλ Σαάμπι και θα είναι ένας τόπος που που θα αντιγράφει ακριβώς το Ιράν. Θα δουν επίσης ότι το να επιτρέψουν να δεχθεί επίθεση η περιοχή του Κουρδιστάν μπροστά στα  μάτια του ήταν η κύρια αιτία για την εμφάνιση αυτού του Ιράκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...