Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Οι ειδικές δυνάμεις της Β.Κορέας τρομάζουν τον Νότο

Soldiers during a military parade marking the 105th birthday of Kim Il-Sung, the founder of North Korea, in Pyongyang. File photo

sputniknews

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Νότιας Κορέας, αλεξιπτωτιστές πλαγιάς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αιφνιδιαστικές νυχτερινές επιθέσεις κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Σεούλ και της Ουάσινγκτον

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας αναφέρει σχετικά με τις ασκήσεις διείσδυσης αλεξιπτωτιστών  που έκαναν οι  ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας   στοχεύοντας τις θέσεις των συμμάχων.

Το Yonhap επικαλέστηκε μια πηγή του υπουργείου  άμυνας της Νότιας Κορέας, λέγοντας ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις, που διεξήχθησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, περιελάμβαναν μια προσομοίωση επίθεσης στη Διοίκηση Συνδυασμένων Δυνάμεων Νότιας Κορέας-ΗΠΑ με τη βοήθεια αλεξιπτωτιστών πλαγιάς.

Photo published for North Korean soldiers test paragliders that can fly below enemy radar

Η πηγή εξέφρασε ανησυχία για τα ασκήσεις, αναφέροντας ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς ως κάτι που «θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για να κάνει μια αιφνιδιαστική επίθεση, όπως ένα drone», δεδομένου ότι το αλεξίπτωτο πλαγιάς πετά σε χαμηλό υψόμετρο χωρίς να κάνει ήχο.

"Πιστεύω ότι οι ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας υιοθετούν καταπληκτικές μεθόδους διείσδυσης με περιορισμένους πόρους", ανέφερε η πηγή, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν μια νυκτερινή αεροπορική επίθεση από αλεξιπτωτιστές του Βορρά θα εντοπιστεί εγκαίρως από το ραντάρ του νοτιοκορεατικού στρατού.

Ένα μοντέλο του νοτιοκορεατικού προεδρικού γραφείου Cheong Wa Dae κατασκευάστηκε ειδικά για τα γυμνάσια, τα οποία περιελάμβαναν μονάδες ειδικών δυνάμεων από το στρατό της Βόρειας Κορέας, το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με την πηγή.

Το Yonhap περιέγραψε το αλεξίπτωτο πλαγιάς σαν ένα ελαφρύ όχημα που μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και το οποίο μπορεί να μεταφερθεί από ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας στις πλάτες για να κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων και από μια βουνοκρυφή. 

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε επίσης μια άλλη πηγή της άμυνας της Νότιας Κορέας, λέγοντας ότι οι ασκήσεις διείσδυσης αλεξίπτωτων της Βόρειας Κορέας ώθησαν τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον να πραγματοποιήσουν την πρώτη κοινή άσκηση αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των εκτοξεύσεων πυραύλων και των πυρηνικών δοκιμών της  Πιονγκγιάνγκ , οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...