Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Bermukha,η πρώτη αντισοβιετική ροκ μπάντα της Γεωργίας


georgianjournal


Οι Bermukha ήταν η πρώτη ανεξάρτητη ροκ μπάντα στη Γεωργία που αντιτάχθηκεθηκε στην ιδεολογία του σοβιετικού καθεστώτος με τη μουσική και τον τρόπο ζωής. 

Η παλαιότερη γεωργιανή ροκ μπάντα εμφανίστηκε το 1965. Η μουσική των Bermukha ενσωμάτωνε στοιχεία της λαϊκής μουσικής αναμεμειγμένα με rythm n blues, τζαζ και hard rock. 

Αυτή ήταν η πρώτη ροκ μπάντα  που τόλμησε και έπαιξε μουσική αμερικανικού στυλ στη Γεωργία και εισήγαγε to rock είδος στο γεωργιανό ακροατήριο. 

Αργότερα, στη δεκαετία του 1970, εμφανίστηκαν παρόμοιες μπάντες εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος και της σοβιετικής ιδεολογίας, αλλά οi Bermukha ήταν πραγματικοί πρωτοπόροi ανάμεσά  τους.

geotv.ge


Ο Bachi Kitiashvili, ιδρυτής του συγκροτήματος Bermukha, ήταν ένας από τους πρώτους Γεωργιανούς μουσικούς που έπαιζαν απαγορευμένη ροκ μουσική στη σοβιετική εποχή. Ίδρυσε το συγκρότημα το 1965, στο Rustavi, μια πόλη στα νοτιοανατολικά της Γεωργίας. Έκτοτε η ροκ μπάντα, ήταν δημοφιλής στους λάτρεις της γεωργιανής underground  μουσικής σκηνής. 

Το συγκρότημα έπαιζε γνωστές  ξένες επιτυχίες καθώς και τις δικές του συνθέσεις για αρκετά χρόνια. Οι δημοφιλέστερες επιτυχίες της μπάντας είναι τα  "Eagle" και "Today we are together."


"Παίζαμε  για 12 χρόνια. Οι Bermukha έφτασαν στο αποκορύφωμά τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ταξιδεύαμε από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό. Πραγματοποιήσαμε συναυλίες στη Μόσχα, στο Σότσι, στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και σε άλλες πόλεις. 

geotv.ge
Για να είμαι ειλικρινής, εκπλήσσομαι που υπάρχουν πολλοί νέοι που ακούν τη μουσική μας
σήμερα.Οι Bermukha - Γεωργιανή εναλλακτική μουσική μπάντα στη σκηνή
ήταν τόσο δημοφιλές που υπήρχε μια περίπτωση όταν ο
δρόμος έκλεισε λόγω της του τεράστιου ακροατηρίου
που συνέρρευσε για να  παρακολουθήσει τη συναυλία μας στο Kutaisi
(πρωτεύουσα της περιοχής Imereti της Γεωργίας). "- Θυμόταν ο Bachi Kitiashvili. 

Δυστυχώς ο γεωργιανός ροκ μουσικός, ο κιθαρίστας Μπατσί Κιτσιάσβιλι πέθανε μετά από μακρά ασθένεια τον Απρίλιο του 2016. 

geotv.ge
Ο θρυλικός κιθαρίστας αποκαλούσε τον εαυτό του και τη μπάντα του The Dissidents(Οι αντιφρονούντες)Κάθε συναυλία που πραγματοποίησαν ήταν διαμαρτυρία κατά του σοβιετικού καθεστώτος. Δυστυχώς, η μπάντα δεν μπόρεσε να καταγράψει άλμπουμ γιατί δεν μπορούσαν να βρουν χορηγούς την εποχή εκείνη, γι 'αυτό και έπαιζαν μόνο σε συναυλίες. 

Ο Bachi Kitiashvili εξακολουθεί να θεωρείται ο πατέρας της γεωργιανής ροκ μουσικής. 

Το απόσπασμα παρουσιάζει τη ροκ μπάντα να εκτελεί το εμβληματικό hit Eagle (Artsivi στη γεωργιανή). Η εκτέλεση καταγράφηκε πριν από λίγα χρόνια. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...