Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Οι Γαδαρηνοί κι εμείς

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus and peacemakers

Στη σημερινή περικοπή ο Χριστός φτάνοντας στην περιοχή των Γαδαρηνών βρίσκει έναν δαιμονισμένο.Ο Κύριος ελευθερώνει τον άντρα από τα δαιμόνια,τα αφήνει να μπουν σε ένα κοπάδι χοίρων,το οποίο κοπάδι αμέσως πέφτει στη λίμνη και πνίγεται.Όταν οι κάτοικοι μαθαίνουν τι έγινε ζητάνε από το Χριστό να φύγει.Παράξενη αντίδραση.Αντί να εντυπωσιαστούν από αυτό που βλέπουν φοβούνται.
Κι όμως,δεν είναι παράξενο,ούτε σπάνιο αυτό που γίνεται.Γίνεται συχνά και το κάνουμε κι εμείς.Ο Χριστιανισμός όταν είναι άνετος και δεν περιέχει κόπο δεν είναι αληθινός.Όταν είναι βολικός είναι ψεύτικος.Ας πάρουμε για παράδειγμα την έννοια της ειρήνης.Πολλοί λέμε είμαι ειρηνικός άνθρωπος γι'αυτό δεν μπλέκομαι σε αντιδικίες με κανέναν.Καλύπτουμε έτσι,πολλές φορές,τη δειλία μας και την συμφεροντολογία μας με τον μανδύα του ειρηνικού.Ο Χριστός όμως είπε:"Μακάριοι οι ειρηνοποιοί".



Αυτοί που θυσιάζονται για να σταματήσουν τη βία,την κακία ,την αδικία και όχι αυτοί που κοιτούν από την άλλη μεριά κάνοντας ότι δε βλέπουν και δείχνοντας ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.Αυτοί που εναντιώνονται σε κάθε τυραννία για να τη σταματήσουν και όχι για να την αντικαταστήσουν με μία δική τους.Αυτοί που ειρηνεύουν πρώτα με τον εαυτό τους αντιμετωπίζοντας τα πάθη τους  και όχι δικαιολογώντας τα με οποιοδήποτε τρόπο,ονοματίζοντάς τα δικαιώματα.
Αυτά είδαν οι κάτοικοι της περιοχής των Γαδαρηνών και επέλεξαν να διώξουν τον Χριστό.Αυτά κάνουμε πολύ συχνά κι εμείς και ας μην το παραδεχόμαστε.Ο Χριστός όμως δε φεύγει πια από κοντά μας.Παραμένει και μας καταδιώκει με την αγάπη Του περιμένοντας μας έστω την τελευταία στιγμή να αλλάξουμε τρόπο ζωής.Αυτή όμως είναι μία δική μας απόφαση.

2 σχόλια:

  1. Ξέρεις γιατί οι κάτοικοι των Γαδαρηνων έδιωξαν τον Χριστό; Ναι, θα σου πώ. Τον έδιωξαν γιατί έκανε καλά τον δαιμονισμένο. Τους συνέφερε να έχουν ένα δαιμονισμένο ... για μέτρο σύγκρισης. Τους συνέφερε να υπάρχει ένας εξόφθαλμα χειρότερος απο αυτούς. Ίσως ήταν και οι μασκότ του τόπου τους, ώστε να δικαιολογούν τα χάλια πάθια τους και να περνιούνται για "κύριοι". Φαντάσου τι θα γινόταν σήμερα στην κοινωνία μας αν ο Θεός θεράπευε εντελώς ξαφνικά όλους τους ναρκομανείς, τους ψυχάκηδες, του "μπερδεψόφυλους".... κάποιοι κατ' όνομα Χριστιανοί θα τρέχαν να βρούν "φύλλο συκής" και δεν θα κοιτάζονταν ούτε στον καθρέφτη. Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...