Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ε,ας γράψω κι εγώ κάτι για τον διορθωτικό νόμο!

Αποτέλεσμα εικόνας για man writing painting

Τώρα που καταλάγιασε λίγο ο πανικός των προηγούμενων ημερών ας γράψω κάτι κι εγώ γι' αυτό το νομοσχέδιο "διόρθωσης φύλου".Ανέβασα τις προηγούμενες μέρες διάφορα άρθρα που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου και ήταν,κατά τη γνώμη μου,σοβαρά και με επιχειρήματα,χωρίς κραυγές του τύπου "φέρνουν την ανωμαλία","θα γίνουν τα παιδιά μας ομοφυλόφιλοι","όξω κραγμένες" κλπ.Άρθρα υπέρ δεν ανέβασα καθώς δεν έχει νόημα,τα βρίσκει κανείς παντού.

Η άποψή μου είναι πιο κοντά στου Δρόμου της Αριστεράς και του Αρχ/που Ιερωνύμου.Ένα νομοσχέδιο πρόχειρο από την κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την πλήρη αποτυχία,σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο,εξαγοράζοντας χρόνο στον πρωθυπουργό ώστε να γυρίσει με κάτι καλό από τις ΗΠΑ.Επί της ουσίας το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστους ανθρώπους στη χώρα και αμφιβάλλω ότι τους λύνει κάποιο πρόβλημα.Ούτε ελευθερία τους δίνει όπως υποστηρίζουν κάποιοι ούτε τίποτα.Απλά η κυβέρνηση πούλησε "αριστερίλα" έβαλε και τη ΝΔ στην "αντι-γκέυ" όχθη ενώ απέδειξε ότι Κεντροαριστερά δεν υπάρχει.


Δε νομίζω ότι μπήκε κάποια βόμβα στα θεμέλια της ηθικής και οικογενειακής ζωής.Δε χρειάζεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.Είμαστε αρκετά σάπιοι έτσι κι αλλιώς.Χειρότερο ήταν το "σύμφωνο συμβίωσης"(εκεί υπάρχει θέμα).

Στα της Εκκλησίας τώρα.Επί της ουσίας δεν την αφορά το θέμα.Έχει τη διδασκαλία της,προτείνει τον τρόπο ζωής που προτείνει και όποιος θέλει ακολουθεί.Οι υπόλοιποι εφόσον δεν γουστάρουν ακολουθούν έτσι κι αλλιώς άλλους δρόμους.Αυτό που πρέπει να κοιτάξει η Εκκλησία είναι πώς να πείσει για τη διδασκαλία της.Και αυτό δε γίνεται-μόνο- με λόγια.Τώρα κάτι περίεργα με πένθιμες καμπάνες και ύβρεις είναι περιττά.Καλώς εξέφρασε τις διαφωνίες και τις ανησυχίες της αλλά δε χρειάζονται εντάσεις.Ειδικά αυτή την εποχή και με το μέλλον να φαίνεται κάπως σκουρόχρωμο.

Όπως και να έχει όσοι φοβούνται για τους νέους που θα παρασυρθούν ας ασχοληθούν περισσότερο με τα παιδιά τους και όχι με την πάρτη τους.Το ότι η τηλεόραση και το διαδίκτυο επηρεάζουν τα παιδιά δείχνει το κενό που υπάρχει στην διαπαιδαγώγηση από την οικογένεια.Το σχολείο είναι ένα κεφάλαιο μόνο του,δε χωράει εδώ.

Εν κατακλείδι, δόθηκε ευκαιρία για μια σύγκρουση εξουσιών,για εξεύρεση ιδεολογικού άλλοθι,μικροπολιτική κλπ.Επίσης δόθηκε ευκαιρία για φιλοσοφίες(και ψευδο- και αμπελο-)  και ασκήσεις ελευθεριότητας και παραδοσιοκρατίας σε πολλούς συμπολίτες μας.Δηλαδή τα περάσαμε όμορφα και πάμε παρακάτω.

ΥΓ.Ο Δυτικός κόσμος,είναι γκέυ-φρέντλυ που λέμε και στην ακριτική Θεσπρωτία.Πάρτε το απόφαση ότι και η σκωληκοειδής του απόφυση θα είναι το ίδιο και κάντε τας επιλογάς σας.

2 σχόλια:

  1. Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε ο αρχιεπίσκοπος όταν δήλωσε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο παλιού ποδοσφαιριστή για αυτά τα οποία είπε αλλά κ για το ύφος που χρησιμοποίησε ο ποδοσφαιριστής!
    Η εκκλησία πάντα όχι λέει ( ακόμη κ στην περιβόητη αποποινικοποίηση της μοιχείας) κ όσο μένει σε δηλώσεις για τις θέσεις της καλά , πολύ καλά κάνει. Εάν όμως προχωρήσει σε πολιτικές επεμβάσεις ε, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
    Για να μη μιλήσω για τόσα ευτράπελα. Πολέμησε τον πολιτικό γάμο κ έφτασε στο σημείο να δίνει τον προαύλιο χώρο μοναστηριού για τέλεση πολιτικών γάμων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμενα πάλι δεν με πείραξε καθόλου.Και το ύφος του Τσιάρτα ήταν πολύ πιο ήπιο σε σχέση με τους υπέρμαχους της κάθε λογής παλαβομάρας που μας παρουσιάζεται σαν φοβερή ελευθερία.
      Ποια πολιτική επέμβαση έκανε;Θεωρεί το νομοσχέδιο απράδεκτο.Αν εκμεταλλεύεται τη θέση αυτή ο Κούλης ή όποιος άλλος είναι δικό του θέμα.
      Η εξαίρεση είναι αυτό ακριβώς.Μια εξαίρεση.

      Διαγραφή

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...