Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Περί διόρθωσης...

defence-point

Νόμος περί «διόρθωσης» φύλου… αφού μιλούν όλοι στην Ελλάδα, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου για το θέμα, ως ένας… φτωχός πλην τίμιος μετεωρολόγος, που όμως δε δηλώνω όπως έμμεσα -και διά της συμπεριφοράς της- η μισή Ελλάδα «γενετιστής», κάνοντας μερικές παρατηρήσεις:

1. Όλοι εκφράζουν μία άποψη, είτε διακινούμενοι από “θρησκευτικά” αισθήματα, είτε από “ιδεολογικές” αφετηρίες-κονσέρβες πολλές φορές, είτε από ομοφοβικά αισθήματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εξελίχθηκε η συζήτηση στην ελληνική Βουλή, η οποία ήταν όπως συνήθως συμβαίνει, ένα παιχνίδι εντυπώσεων.

2. Στο 99.9% των περιπτώσεων, πάω στοίχημα ότι κανείς δεν διάβασε τί ακριβώς λέει ο νόμος (και πάω στοίχημα ότι και οι βουλευτές δεν το έκαναν σε μεγάλο ποσοστό). Προσπάθησα να τον βρω, αλλά οι καλοί μας δημοσιογράφοι δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια σύνοψη των άρθρων ώστε να τα διαβάσουμε και να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε τόσες μέρες.




Σχετικά με το πρώτο:

Θα ήθελα πολύ να διαβάσω μια τεκμηριωμένη άποψη ενός επιστήμονα ψυχολόγου περί του συγκεκριμένου θέματος. Είναι ένας άνθρωπος 15 χρονών σε θέση να κάνει μια τέτοια επιλογή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ; (Είναι ειλικρινής η ερώτηση). Συντηρητικό δε με λέει όποιος με γνωρίζει, ούτε κανένα ζόρι τραβάω με την περιώνυμη LGBT/ΛΟΑΤ κοινότητα.

Σχετικά με το δεύτερο:

Αν ισχύει το παραπάνω, τότε ο νόμος διασφαλίζει το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος που επιλέγει να “διορθώσει” το φύλο του, έχει εξεταστεί από ψυχιάτρους ή/και από ψυχολόγο ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν είναι ούτε ένα βαθιά νευρωτικό σύμπτωμα η επιθυμία του, ούτε πρόκειται για μια άλλη εκδήλωση ψυχασθένειας, αλλά για μια συνειδητή επιλογή;



Επίσης: Ξέρει κανείς τι επιπτώσεις έχει στην υγεία του ανθρώπου (δεδομένης της μεγάλης ποσότητας ορμονών που μπαίνουν στο σώμα του) μια τέτοια διαδικασία; Είναι επιτρεπτό αυτό ειδικά στη συγκεκριμένη ηλικία που τα αναπαραγωγικά όργανα δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως;

Εάν λύσουμε τα παραπάνω, τότε και μόνο τότε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ξεκινάμε μια σοβαρή δημόσια συζήτηση που θα μας πάει σαν κοινωνία ένα βήμα παραπέρα και θα κατανοήσουν οι περισσότεροι «πώς γίνεται ένας άνθρωπος να θέλει να αλλάξει φύλο (στα 15 του)».

Νίκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...