Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η Σιέρα Λεόνε κάνει γενναία βήματα για την κατάργηση του γάμου ανηλίκων

Sierra Leone takes bold steps to end child marriage
Η Πρώτη Κυρία της Σιέρα Λεόνε, η Σία Κορόμα είπε  ότι υπάρχει συμφωνία με τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής για να μελετήσει τους γάμους παιδιών και να εξετάσει τις συνέπειές τους για τα κορίτσια.
'' Ελπίζουμε να έχουμε μια σημαντική κατανόηση του γάμου των παιδιών, των συνεπειών του ή των αιτιών , των λύσεων του παιδικού γάμου. Θα εξετάσουμε τις πολιτικές, το νομικό πλαίσιο γύρω από τον γάμο παιδιών και σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε μια πλατφόρμα όπου θα μοιραζόμαστε επιτυχίες και προκλήσεις », δήλωσε η Sia Koroma κατά τη  Διεθνή Ημέρα για το Κορίτσι.
Ο γάμος των παιδιών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης παιδιών, υπογράμμισε η Πρώτη Κυρία της Σιέρα Λεόνε. Πρόσθεσε ότι η Δυτική και Κεντρική Αφρική έχουν υψηλό ποσοστό.
«Τον γάμο παιδιών  και την εφηβική εγκυμοσύνη τα θεωρώ  όπως κάνουν και άλλοι ως δύο δίδυμα κακά . Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό παιδικών γάμων στη Σιέρα Λεόνε και εφηβικών εγκυμοσυνών και το εξετάσαμε σε βάθος.», σημείωσε.

Η Sia Koroma δήλωσε ότι η χώρα της εργάζεται για να διαθέσει πόρους για την εφαρμογή προγραμμάτων που στοχεύουν στην κατάργηση αυτής της πρακτικής.
Η Πρώτη Κυρία της Σιέρα Λεόνε υπέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη κοινοτική  και κοινωνική κινητοποίηση στο επίσημο και ανεπίσημο περιβάλλον, οι παραδοσιακοί θρησκευτικοί ηγέτες ήταν πολύ σημαντικοί για τον τερματισμό του παιδικού γάμου. Έχουν σταλεί μνημόνια κατανόησης, έχουν συνταχθεί κανονισμοί και τροποποιήσεις για να τερματιστεί αυτή η κατάσταση .« Και εκτός αυτού είμαστε μέρος της παρουσίασης της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ), ξεκινήσαμε την παρουσίασή μας για τον τερματισμό του παιδικού γάμου στη Σιέρα Λεόνε ».
Το 2013, η Σιέρα Λεόνε δημιούργησε μια εθνική γραμματεία και έθεσε επίσης το πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής για τον τερματισμό του παιδικού γάμου. Η χώρα ελπίζει να τερματίσει τον παιδικό γάμο στην περιοχή έτσι ώστε τα κορίτσια να μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις  δυνατότητές τους και να συμβάλουν στην εθνική ανάπτυξη και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...