Nhlangano, Σουαζιλάνδη - τα κέντρα φροντίδας Amitofo, που ιδρύθηκαν από τον Σεβάσμιο Δάσκαλο Hui Li, βουδιστή μοναχό από την Ταϊβάν , υποδέχονται ορφανά και ευάλωτα παιδιά από αρκετές χώρες της Νότιας Αφρικής .
Ο Li επισκέφθηκε για πρώτη φορά την αφρικανική ήπειρο το 1992 και συνταράχθηκε από τα παιδιά που άφησαν πίσω τους γονείς που πέθαναν από HIV / AIDS. Αποφάσισε να αφιερώσει όλο το χρόνο και την ενέργειά του στη δημιουργία ορφανοτροφείων, σχολείων και κλινικών για τους πιο ευάλωτους.
Το πρώτο κέντρο που ιδρύθηκε στο Μαλάουι πριν από 12 χρόνια στεγάζει σχεδόν 500 παιδιά. Υπάρχουν επίσης κέντρα στο Λεσόθο , τη Σουαζιλάνδη και τη Ναμίμπια, με πολλά ακόμα στα στάδια του σχεδιασμού.
Τα παιδιά που έρχονται στα κέντρα μελετούν τα τοπικά προγράμματα σπουδών τα πρωινά, ενώ μαθαίνουν για τον Βουδισμό , την Μανδαρίνικη κινεζική γλώσσα και το kung fu τα απογεύματα.
Τα παιδιά ζουν και μαθαίνουν στα κέντρα έως ότου φθάσουν τα 18, όταν μπορούν να κάνουν αίτηση για πανεπιστημιακή ή άλλη επαγγελματική κατάρτιση. Περίπου 26 μαθητές από το κέντρο του Μαλάουι σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Ταϊβάν, με παρόμοιους αριθμούς προβλεπόμενους για τα κέντρα σε Λεσόθο και Σουαζιλάνδη , τα οποία λειτουργούν για πέντε και έξι χρόνια αντίστοιχα.
Το Amitofo χρηματοδοτείται κατά 70% από ιδιώτες χορηγούς από την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ . Άνθρωποι από τη Μαλαισία και της Σιγκαπούρη συνεισφέρουν επίσης. Το Amitofo δεν έχει δεσμούς με καμία κυβέρνηση και βασίζεται σε δωρεές γης για την εγκατάσταση κέντρων.
Το Amitofo περνάει μια αυστηρή διαδικασία με τα παιδιά, τις εθνικές υπηρεσίες και την τοπική κοινότητα για να υιοθετήσει νόμιμα αυτά που υποδέχεται.
Η επελαση των κινεζων στην Αφρικη;Ξερω οτι εχουν ισχυρα συμφεροντα εκει λογω του ορυκτου πλουτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι,οι επενδύσεις τους είναι τεράστιες.Δεν ξέρω αν αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στο κινέζικο σχέδιο μια που η Ταϊβάν(Δημοκρατία της Κίνας) δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Λ.Δ. της Κίνας
Διαγραφή