Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Η Β.Κορέα αρνείται απευθείας συνομιλίες με τη Ν.Κορέα

Η Βόρεια Κορέα απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με τη Νότια Κορέα

cnn.gr

Το σχέδιο της Ρωσίας για απευθείας διάλογο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να πέσουν οι τόνοι στην ένταση της κορεατικής Χερσονήσου φαίνεται ότι ναυαγεί.

Οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας δεν αναμένεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν για το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ αλλά και για τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Ν.Κορέας στην κορεατική χερσόνησο, παρότι θα συμμετάσχουν αμφότερες σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη.


Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, εκπρόσωπος της ανώτατης βουλής της Γερουσίας της Ρωσίας, θα συζητήσει ξεχωριστά με τους αξιωματούχους των δύο χωρών για το θέμα που έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλον τον πλανήτη. Αρχικά με τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βόρειας Κορέας και στη συνέχεια με τον επικεφαλής του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας, όπως ανέφερε στο TASS, πηγή από τη Ρωσία.

Εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας – που ζήτησε να μην κατονομαστεί – τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην Πιονγκγιανγκ αλλά και τα γυμνάσια από κοινού με τη Νότια Κορέα, αποτελούν εμπόδιο ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...