Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Με αφορμή μια μοναχή στην Κένυα

Αποτέλεσμα εικόνας για λιονακη


Και μέσα στη παλαβομάρα των προηγούμενων ημερών έγινε μοναχή και η Ναταλία Λιονάκη. Κάποτε ηθοποιός.Αν θυμάστε την περίπτωση,ήθελε να γίνει από παλιότερα μοναχή και έβγαινε στα κανάλια η μάνα της κατηγορώντας μοναχούς,αρχιμανδρίτες,μοναχές κλπ ότι παρασύρουν το παιδί της(οι γονείς πολλές φορές είναι οι χειρότεροι εχθροί των παιδιών τους) και άλλα όμορφα.Είδε και απόειδε η Ναταλία και αφού το καθυστέρησε κάποια χρόνια πήγε και έγινε μοναχή στην Κένυα.Αφού το ήθελε καλά έκανε.Προσωπικό θέμα θα μου πείτε,τι μας νοιάζει.

Εγώ συμφωνώ.Τα ΜΜΕ όμως όχι.Αυτοί οι ίδιοι που μας πρήζουν κάθε φορά για τα προσωπικά δικαιώματα και την ελευθερία στην επιλογή κλπ,κλπ περάσαν από κόσκινο την προσωπική ζωή της όμορφης κοπελιάς,μας ενημέρωσαν για όλες τις τραγωδίες που την ώθησαν να γίνει μοναχή,λες και πρέπει ντε και καλά να υπάρχει κάποια τραγωδία,σχολίασαν όσο δεν πάει την απόφασή της και άλλα τέτοια όμορφα.Οι δε σχολιαστές στις διάφορες ιστοσελίδες έβγαλαν τους τόνους χολής και μισανθρωπιάς που κουβαλάνε μαζί τους καθημερινά και κάπου πρέπει να εκτονώσουν.Που να μείνει χώρος για σεβασμούς και ευγένειες.


Δύο πράγματα δεν αντέχονται.Το "σταρ σύστεμ" της Ελλάδας(ό,τι κι αν είναι αυτό)δεν ανέχεται το γεγονός πως κάποια κοπέλα τους έφτυσε κατάμουτρα κι αυτούς και τη γκλαμουριά τους και διάλεξε ένα δρόμο αδιανόητο για τις ανθυποσελέμπριτις.
Οι δε καθημερινοί σχολιαστές πώς να φέρουν βόλτα το γεγονός ότι κάποια βρήκε τον δρόμο της και δεν θα μοιράζεται πια τη μιζέρια τους;Και ο κατήφορος της κοινωνίας συνεχίζεται...

Δεν ξέρω αν η Ναταλία Λιονάκη θα παραμείνει μοναχή Φεβρωνία.Αν το θέλει και έχει πράγματι κλήση και κλίση μακάρι να τα καταφέρει.Αν όχι ας διαλέξει άλλο δρόμο.Πάντως κατάφερε να ξεγυμνώσει τη γλίτσα που έχει διαβρώσει τους πολίτες αυτής της χώρας.

2 σχόλια:

  1. Αυτή τη νοοτροπία να μην θεωρούν τιμή κι ευλογία μεγάλη κάποιο μέλος της οικογένειας τους να ακολουθήσει τον μοναχισμό ποτέ δεν την κατάλαβα από μικρός.
    Από πάντα θυμάμαι όταν κάποιος ή κάποια ακολουθούσε αυτόν τον δρόμο τα σχόλια του περίγυρου συνήθως ήταν του τύπου "τον διπλαρώσανε" "του γεμίσανε το κεφάλι" "πάει ο άνθωρπος" κι ένα σωρό τέτοια. Ακόμα κι αν δεν σχολίαζαν άμεσα αρνητικά είχαν μια έκφραση θλίψης σαν να χάθηκε ο άνθρωπος, τον χάσαμε και τέτοια.
    Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την υποκρισία, από παιδί πάντα μου καθόταν στραβά αυτη η αντίδραση.
    Νομίζω ότι κάποιες συμπεριφορές έχουν τις ρίζες τους πίσω και περνάνε στις γεννιές μετά σε ένα βαθμό. Για το χάλι των μμε δεν υπάρχει να πει κανείς κάτι, μου θυμίζουν τις σειρήνες του Οδυσσέα. Ωστόσο όλα συνδέονται μεταξύ τους σε αυτο τον κόσμο.
    Πάντως το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου είναι ότι δεν έγινα ψυχίατρος! Θα είχα δουλειά 24/7!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έγγαμος παπάς να θέλει να γίνει κάποιος,ίδιες αντιδράσεις υπάρχουν.Στο μοναχισμό έχουν στο κεφάλι τους ότι δεν θα γίνει διάσημος-η,λεφτάς-ού κλπ.Α,δεν θα συνεχιστεί και το "όνομα".Πού το πας αυτό;Το μόνο που δικαιολογώ είναι όταν ξέρουν τις δυσκολίες της επιλογής αυτής και ανησυχούν.

      Διαγραφή

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...