Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ενδιαφέρεται κανείς για τους Ασσύριους του Ιράκ;

aina.org

Γενεύη (AINA) - Σε ομιλία της  στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη την Πέμπτη, η Attiya Gamri, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ασσυρίων της Ευρώπης, εξέφρασε ανησυχίες για την έλλειψη υποστήριξης των Ασσυρίων στο Ιράκ και τη Συρία. "Πριν από έναν αιώνα υπήρχαν εκατομμύρια Ασσύριοι στην περιοχή και σήμερα ελάχιστοι παραμένουν και τα Ηνωμένα Έθνη δεν ζήτησαν εξηγήσεις  από τον Κούρδο ηγέτη κ. Barzani ή τους ιρακινούς ηγέτες για τις πολιτικές τους ενώ οι άνθρωποι έφευγαν".


Η εκδήλωση στη Γενεύη διοργανώθηκε από την Οργάνωση των Μη Εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών(UNPO) σε μια νέα σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μια ειδική πρόσκληση απεστάλη στην Ασυριανή Συνομοσπονδία για να μιλήσει στην εκδήλωση και να δώσει φωνή στα θύματα της εθνοκάθαρσης που υπήρξε στο Ιράκ μετά τον πόλεμο του 2003 και κορυφώθηκε με πράξεις γενοκτονίας το 2014 από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος κατά των Ασσυρίων και των Γιεζίντι.

Η Ασσυριακή Συνομοσπονδία της Ευρώπης, που εδρεύει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των Βρυξελλών, εκπροσωπεί τις εθνικές ομοσπονδίες της Ασσυρίας στην Ευρώπη και εργάζεται για να επηρεάσει την ευρωπαϊκή πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...