Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Επίθεση μουσουλμάνων εναντίον Κοπτών στη Minya

aina.org

Μουσουλμάνοι που οργίστηκαν από την παρουσία μιας εκκλησίας σε μια κοπτική χριστιανική μητρόπολη στην Αίγυπτο επιτέθηκαν στα σπίτια των χριστιανών χωρικών, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο Κοπτών και ενός  πυροσβέστη.

Η Κοπτική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Minya εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα νέα της επίθεσης της 31ης Αυγούστου και κατηγορεί τις αρχές ότι δεν έλαβαν σοβαρά την απειλή της βίας, σύμφωνα με The Associated Press.


Είπε ότι οι μουσουλμάνοι προκάλεσαν θρησκευτική μισαλλοδοξία μοιράζοντας φυλλάδια τις προηγούμενες ημέρες αναγγέλλοντας τις προετοιμαζόμενες επιθέσεις, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν μόνο μετά τα γεγονότα  αν και είχαν ενημερωθεί για το τι είχε προγραμματιστεί.

Η μητρόπολη επέστησε την προσοχή στο πώς μια παρόμοια επίθεση είχε συμβεί σε ένα γειτονικό χωριό λίγες εβδομάδες νωρίτερα και απαίτησε οι αυτουργοί να τιμωρηθούν αυστηρά, αναφέρει το AP.

Η θρησκευτική  βία συνήθως περιορίζεται στις αγροτικές κοινότητες στο νότιο μέρος της Αιγύπτου μουσουλμανικής πλειοψηφίας, όπου το 10% του πληθυσμού αναγνωρίζεται ως χριστιανικό.

Η αντιχριστιανική οργή είναι τόσο βαθιά ώστε οι αρχές συχνά αρνούνται τις άδειες οικοδόμησης για νέες εκκλησίες για να αποφύγουν την εμφάνιση κοινωνικών αναταραχών, αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Οι Κόπτες λένε ότι ζουν σε μια κατάσταση φόβου και συνήθως χρησιμοποιούν τα σαλόνια τους ή άλλες διακριτικές τοποθεσίες για να προσεύχονται και να κάνουν τις ακολουθίες τους από φόβο για  το τι μπορούν να κάνουν οι σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι  στους ενορίτες που ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα στις εκκλησίες.

Οι χριστιανοί κατηγορήθηκαν επίσης από ορισμένους ισλαμιστές για το ρόλο τους στην εκδίωξη του πρώην προέδρου Μωχάμεντ Μορσί - μέλους της από τότε απαγορευμένης Μουσουλμανικής Αδελφότητας - σε συνωμοσία με τις ένοπλες δυνάμεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβόητοι!

  Το κακό είναι ότι βάζουμε την υπόληψή μας πάνω απ' όλα. Κάποτε ήθελα να βοηθήσω σε ένα θέμα κάποιο άτομο. Έκανα κάποια τηλέφωνα και κά...