Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Φονικές πλημμύρες στη Νιγηρία

Photos: Nigeria floods cause deaths, displacements, 10 states hit
africanews.com

Οι άνθρωποι στη Λοκοζά, πρωτεύουσα της  πολιτείας της Νιγηρίας Kogi, ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους τη Δευτέρα (17 Σεπτεμβρίου) μετά την καταβύθιση των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια φονικών πλημμυρών.

Οι αναμενόμενες πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας Νιγηρίας έχουν μέχρι στιγμής σκοτώσει 100 ανθρώπους σε 10 πολιτείες , δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης NEMA.


Οι έντονες βροχές τις τελευταίες ημέρες έχουν οδηγήσει σε εθνική καταστροφή σε τέσσερις πολιτείες- Kogi, Niger, Anambra και Delta, δήλωσε η NEMA.

Η εθνική καταστροφή σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αναλάβει την αναζήτηση, διάσωση και αποκατάσταση των θυμάτων στις πολιτείες που έχουν πληγεί περισσότερο, τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας.


Η NEMA είπε ότι ο ποταμός Νίγηρας και ο ποταμός Benue είχαν ξεχειλίσει. Ορισμένες από τις χειρότερες πλημμύρες τις δύο περασμένες  εβδομάδες ήταν στη Λοκοζά, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των δύο ποταμών.

Η Νιγηρία, η οποία έχει μια εποχή βροχών από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, υποφέρει από εποχιακές πλημμύρες, οι οποίες είναι μερικές φορές θανατηφόρες, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές ή στις υπερπλήρεις παραγκουπόλεις όπου η αποστράγγιση είναι κακή ή ανύπαρκτη.

Οι χειρότερες πλημμύρες καταγράφηκαν το 2012, όταν η NEMA ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 363 άνθρωποι και πάνω από 2,1 εκατομμύρια άλλοι εκτοπίσθηκαν σε 30 πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...