Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν μπόρεσε το Ισραήλ να κόψει τον εφοδιασμό της Χεζμπολάχ

Hezbollah leader says has rockets despite Israeli efforts in Syria
copts-united.com

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε την Πέμπτη ότι η ομάδα του απέκτησε ρουκέτες ακριβείας παρά τα ισραηλινά χτυπήματα τα τελευταία χρόνια που είχαν στόχο την αποκοπή της γραμμής εφοδιασμού μέσω της Συρίας.

"Δεν έχει σημασία τι κάνετε για να κόψετε τη διαδρομή, το θέμα έχει τελειώσει και η αντίσταση διαθέτει πυραύλους και όπλα ακριβείας και μη ακρίβειας  ", δήλωσε ο Sayyed Hassan Nasrallah, απευθυνόμενος στο Ισραήλ σε μια εκπομπή.


"Αν το Ισραήλ κηρύξει  πόλεμο στον Λίβανο, το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει μια μοίρα και μια πραγματικότητα που ποτέ δεν περίμενε  ", πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ, υποστηριζόμενη από το Ιράν, διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην υποστήριξη του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ κατά τη διάρκεια του επταετούς εμφυλίου πολέμου της Συρίας.

Το Ισραήλ θεωρεί τη Χεζμπολάχ ως τη μεγαλύτερη απειλή στα σύνορά του και δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα χτυπήματα στη Συρία για να αποτρέψει τη παράδοση όπλων από το Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν βοήθησαν να σχηματιστεί η Χεζμπολάχ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να αντισταθεί στην κατοχή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, η οποία έληξε το 2000. Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πολέμησαν για λίγο στο έδαφος του Λιβάνου το 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...