Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

μηδενική ανοχή απέναντι στους αντιπολιτευόμενους

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
ardin-rixi.gr

Με απαγγελία βαριών κατηγοριών στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, της ΛΑΕ, για την δράση του στο κίνημα εναντίον των πλειστηριασμών (από το τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος, μάλιστα), την προσαγωγή στην ΓΑΔΑ αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων, με δηλώσεις του τύπου «ούτως ή άλλως οι συνταξιούχοι γρήγορα θα πεθάνουν», καθώς και την… υπαγωγή των μνημείων της χώρας στο ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση «γιορτάζει» το πολυπροπαγανδισμένο ‘τέλος των μνημονίων᾿.


Με τις κινήσεις της αυτές, δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα του μεταμνημονιακού καθεστώτος που στήνει, υπό τις ευλογίες και την ικανοποίηση της Μέρκελ, της Βρυξελοκρατίας, αλλά και της αμερικάνικης πρεσβείας.
Μια χώρα που εκθέτει τον πολυτιμότερό της πλούτο, την ιστορία και την πολιτιστική της κληρονομιά στο σφυρί, μια κυβέρνηση που διατρανώνει με τον πιο χυδαίο τρόπο στην μηδενική ανοχή απέναντι στους αντιπολιτευόμενους της, εκ δεξιών και εξ αριστερών, ένας μηχανισμός που υποτάσσεται στις εντολές των επιτηρητών, ώστε να εντατικοποιηθεί η εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού, εξέλιξη η οποία μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει την αντίθεση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αυτό το νόημα έχει η κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Ασφάλεια, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για… οπλοχρησία, επειδή πρωτοστάτησε στο κίνημα για την παύση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Η σημειολογία της δίωξης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες: «Εχθρός του πολιτεύματος», σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι εκείνος που διατρανώνει την αντίθεσή του στην ακραία σαλαμοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, που βλέπει σήμερα την κατοικία, το θεμέλιο του βίου της να κινδυνεύει από τα αρπακτικά των funds, των μεγα-επενδυτών του rb’nb, και της κτηματομεσιτικής αγοράς.
Αντί η κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες –στις οποίες διατηρεί ακόμα σημαντικό έρεισμα–, ώστε να προκρίνουν «κούρεμα» του χρέους των δανειοληπτών, και φιλικούς διακανονισμούς για την διάσωση της περιουσίας τους, κάνει ακριβώς το αντίθετο, εμφανίζεται ως εκτελεστής συμβολαίων της διεθνούς τραπεζοκρατίας, και ως διώκτης όποιου κινητοποιείται για να μπλοκάρει τα σχέδιά της.
Ως  ένδειξη αλληλεγγύης θα είμαστε και εμείς την Τετάρτη στις 11 π.μ. έξω από την ΓΑΔΑ όπου θα είναι και ο Παν. Λαφαζάνης και όσοι έχουν κληθεί για να δώσουν “εξηγήσεις”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...