Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αιθιοπική Εκκλησία γιορτάζει τη Meskel (Εύρεση του Σταυρού)

2018 Meskel, Ethiopians celebrate discovery of Christ's Cross
Στον πραγματικό κόσμο και στο διαδίκτυο , οι ορθόδοξοι(κόπτες) χριστιανοί στην Αιθιοπία και την Ερυθραία τιμούν τη γιορτή Meskel, την εύρεση του αληθινού σταυρού στον οποίο ο Ιησούς σταυρώθηκε.


Τα ρεπορτάζ δείχνουν ότι η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία Tewahdo πραγματοποίησε πομπή στην πλατεία Meskel στην Αντίς Αμπέμπα.
Την πολύχρωμη και περίτεχνη τελετή παρακολούθησαν ο Πρόεδρος Mulatu Teshome και ο αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας Takele Uma.

Στη σημερινή πομπή είδαμε συμμετέχοντες , συμπεριλαμβανομένων των ιερέων και των φοιτητών ντυμένους με μακριές λευκές θρησκευτικές ρόμπες και καλύμματα κεφαλής, να τραγουδούν πνευματικά τραγούδια, ενώ κυκλώνουν την φωτιά που τροφοδοτείται από καυσόξυλα διακοσμημένα με μαργαρίτες πριν από τον εορτασμό.


View image on TwitterView image on Twitter

In the religious procession of , (founding of the true cross) by the Ethiopian Orthodox Tewahido Church has started at the Mesqel Square in the presence of religious leaders from Churches in the city & their choir; Pres. Mulatu Teshome & deputy Mayor Takele Uma

Τι είναι η Meskel;

Η ετήσια εκδήλωση, η οποία πέφτει στις 27 Σεπτεμβρίου ή 28 Σεπτεμβρίου σε δίσεκτο έτος  τελεί την ανάμνηση της ανακάλυψης τον τέταρτο αιώνα από τη Ρωμαία αυτοκράτειρα Αγία Ελένη (Βασίλισσα Ελένη) του Αληθινού Σταυρού στον οποίο ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε.
Η γιορτή , επίσης, τιμάται από τις ορθόδοξες εκκλησίες της Ερυθραίας. Σηματοδοτείται από την καύση μιας μεγάλης φωτιάς και μια πομπή (Demera), την οποία παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες πιστοί και τουρίστες που συγκεντρώνονται στην πλατεία Meskel.
Η φωτιά και η πομπή τελούν ανάμνηση της πίστης ότι η Βασίλισσα Ελένη - όπως την αποκαλούν οι ορθόδοξες εκκλησίες - οδηγήθηκε στον αληθινό σταυρό από ένα όνειρο στο οποίο της είπαν να ανάψει μια πυρκαγιά και να ακολουθήσει τον καπνό μέχρι το σημείο όπου θάφτηκε ο σταυρός.
Η πομπή γίνεται είτε το βράδυ πριν από τη γιορτή είτε την ίδια ημέρα. Μικρές πομπές πραγματοποιούνται επίσης στα σπίτια και αναμένεται βροχή στο τέλος της εκδήλωσης να σβήσει τη φωτιά. Εάν πέσει η βροχή,  αναμένεται ευημερία στο έτος.
Οι στάχτες από τα απομεινάρια της φωτιάς συλλέγονται την επόμενη μέρα και χρησιμοποιούνται για να ζωγραφίσουν στα μέτωπα των πιστών  το σημάδι του σταυρού. Ακολουθεί μια γιορτή. Πραγματοποιείται και στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας Ασμάρα και σε άλλες περιοχές της χώρας.


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

The candles are lit, the fire is burning, the fireworks are popping 🔥 . Melkam Meskel (Happy Meskel) to all

Οι αντιδράσεις των κοινωνικών μέσων



መልካም የመስቀል በዓል!
We wish you a happy and blessed Holiday for those who celebrate!


Ethiopiaaaa Melkam yemeskel Baal!
The month of September is an important month of celebrations in Ethiopia. The new year and Meskel. Meskel celebrations commemorate the discovery of the cross on which Jesus Christ was crucified by St. Helena, According to legend, in the year 326


Melkam Meskel! I wish Happy Meskel Festival to all my Ethiopian friends who celebrate the Finding of the True Cross.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ουαί

  Απόψε το βράδυ ο Χριστός απευθύνει τα "ουαί" στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς. Είναι από τις λίγες φορές αν όχι και η μοναδι...